avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... etape ptr realizarea actelor unei succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

etape ptr realizarea actelor unei succesiuni

Bunicii mei au avut locul de casa unde au locuit si un alt loc de casa. Bunica (bunicul nu mai este in viata) a semnat in favoarea celor doua fiice a lor , una sa ramana cu locul de casa si alta cu locul unde in prezent locuieste si bunica. Mentionez ca pe acel loc de casa fiica deja si-a ridicat o casa, chiar daca actele de succesiune sunt in faza initiala. As dori sa stiu care sunt fazele care trebuiesc urmate ptr ca cele doua sa aibe fiecare act de proprietate. Fiica, care deja si-a construit casa, ce etape trebuie sa parcurga ca sa fie totul legal.Si daca aceasta fiica ar putea sa faca acte direct pe numele unui copil de al ei, ar putea sau nu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:59, 3 Martie 2010
buna ziua.
aceste terenuri au fost dobandite de catre bunica dvs ca bunuri comune cu sotul decedat/
daca asa stau lucrurile trebuie sa se dezbata in prima faza succesiunea bunicului, ulterior sa se faca un act de partaj, etc...
variante sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)
Bună seara. mama mea a renunțat la partea ei de gradina ramasa ... Eumb Eumb Bună seara. Mama mea a renunțat la partea ei de gradina ramasa moștenire de la parinti in favoarea fratelui. Mentionez că in curte se afla o casa ... (vezi toată discuția)
Act de donatie / testament aurel1990 aurel1990 Buna ziua. Bunica mea materna traieste , iar bunicul matern a decedat inainte ca eu sa ma nasc (nepoata).Ei (bunicii) au doua fete: eu sunt una dintre nepoate ... (vezi toată discuția)