avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impartire actiuni in societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impartire actiuni in societate comerciala

Buna ziua, suntem 3 asociati intr un laborator de analize medicale, in procentele de 33.34 /33.33/ 33.33 la suta , iar un asociat cu 33.33 % doreste sa se retraga, poate sa faca lucrul acesta fara acordul celorlalti doi? si mai mult in functie de ce criterii se vor impartii actiunile intre cele doua persoane ce au ramas?
Contabilul are vre-un drept de decizie in impartirea actiunilor?
Va multumesc mult pentru timpul ce-l veti acorda raspunsului!
Cel mai recent răspuns: newlakshmi2002mi , utilizator 19:35, 3 Martie 2010
in contractul de societate aveti o clauza in cazul retragerii unui actionar. de obicei retragerea se face prin cesionarea partilor sociale catre unul sau ambii coactionari ,sau unei terte persoane, de comun acord , sau cum prevede contractul de societate, se face un act notarial si se depune la reg comertului o cerere de inregistrare mentiuni. contabilul nu are de facut decat sa inregistreze aceste modificari . prin retragere se calculeaza cota parte ce-i revine celui retras , iar cel caruia i se cesioneaza plateste cu suma calculata. atentie , actionarii impart atat profitul cat si pierderea.
daca contabilul nu stie , intrebati la reg comertului.
In urma hotararii Adunarii asociatilor, vindeti sau cesionati partile sociale( daca e vorba de SRL), intre dvs. sau unei terte persoane, cu acordul asociatilor ramasi. Modificarea Actului constitutiv se poate face prin notar, avocat si se depun la Registrul Comertului.
Evident contabilul nu are drept de decizie.
multumesc din suflet la toti care au participat la raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea impozitului pe venit in cazul retragerii partilor sociale de o persoana fizica nicolaeelena nicolaeelena In anul 2006 am intrat ca persoana fizica, intr-o societate cu raspundere limitata- SRL cu un numar de parti sociale reprezentate de actiuni la 4 firme ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate zallyna zallyna La iesirea dintr-o societate cu doi asociati a unui asociat, cu cesionare 50% parti sociale catre asociatul ramas, exista trei intrebari: 1) cesionarea ... (vezi toată discuția)