avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sotul meu a decedat pe teritoriul Spaniei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sotul meu a decedat pe teritoriul Spaniei

Am o problema foarte delicata... Sotul meu a fost ucis pe 18 august 2007 in Granada,Spania. Lucra ca sef de securitate intr-o discoteca,iar in paralel mai lucra si la securitatea unor discoteci in aer liber pe timpul ,,fiestelor,, sarbatorilor orasului sa -i spun de-o forma,unde a si fost si omorat prin injunghiere de un cetatean rom spaniol (erau 7 in grupul agresorilor).Conflictul incepuse o seara inainte ,cand un coleg nu a permis intrarea in discoteca a unui minor de etnie roma. Urmatoarea seara au revenit mai multi sa ceara,,socoteala,,portarilor discotecii.Sotul meu a vrut doar sa aplaneze conflictul ,in momentul cand un coleg a fost trantit la pamant,atunci agresorul l-a injunghiat pe el mortal.
Problema este ca dupa 3 ani ,faptasii sunt liberi.Au stat cativa dintre ei inchisi o luna ,dupa care au fost eliberati ,din lipsa de probe.Desi erau sute de persoane ,,,se pare ca nimeni n-a vazut nimic.In primele declaratii,facute la politie, martorii au declarat fiecare ce-au vazut,dar nimeni n-a vazut momentul injunghierii,pentru ca atentia lor era atintita asupra colegului trantit la sol,iar cei care au vazut cate ceva mai clar,au schimbat declaratiile mai tarziu,de teama agresorilor care faceau presiuni asupra lor.
Au fost luate probe ADN ,iar rezultatul a fost neelucidant,adica , cum intre sotul meu si agresori nu a fost o lupta ,problele nu relationau agresorii cu crima..Sotul meu a intrevenit cand a vazut ca unul dintre agresori pregatea un cutit sa-l injunghie pe prietenul lui ,insa in intoarcere a fost el injunghiat.Agresorii au fugit imediat.
Concluzia : Judecatorul a spus ca v-a inchide procesul din lipsa de probe,,,cel putin asta mi-a spus avocatul din Spania. Ma ingrozeste acest gand! Ce nu inteleg este ,cum pot sa ramana agresorii liberi ,cand martorii i-au identificat la runda de recunoastere,cum ca au fost acolo ,cum ca au provocat scandal,din care a rezultat un mort,chiar daca martorii nu au vazut exact momentului injunghierii,,dar tinand cont ca erau doi dintre agresori langa el ,,in momentul cand el a cazut ranit cu mana pe piept ,se presupune ca a fost unul dintre cei doi.

Cineva ma poate orienta in ce directie sa mai incerc sa caut dreptatea...???
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Mirela mir, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:54, 4 Martie 2010
Sincere condoleante
Incercati o abordare oficiala la ambasada Spaniei in Romania,unde in baza documentelor sa solicitati sprijinul autoritatilor pentru clarificarea conditiilor in care a survenit decesul si identificarea vinovatilor
Multumesc frumos pentru sfat! Dar sincer ,nu prea am incredere in autoritatile romane de acolo,,,pentru a obtine un certificat de deces romanesc, am fost de 5 ori la ei,,,iar raspunsul refuzurilor anterioarelor incercari de a obtine acel document a fost ca,,nu am cerut expres certicatul,,..... Banalitate maxima!Este putin probabil ca vor fi promti sau intelegatori in probleme si mai complicate,insa ,trebuie incercata si acesta varianta..
Poate cineva sa-mi spuna cate ceva despre decizia judecatorului? asa ,,macar ca o discutie,,, Poate nici el nu are clar cine a fost cel care a infipt cutitul,insa cunoscand,,,PERSONALITATILE,recunoscuti de martori, care au provocat scandalul,,,chiar trebuie sa-i lase liberi???
In cazuri similare,,cam ce sentinta se da la noi ?
Sunteti indreptatita sa fiti neincrezatoare,in raport de prejudiciile suplimentar cauzate de lipsa de promptitudine din partea autoritatilor
Totusi incercati varianta solicitarii implicarii responsabilitatii statului Roman
Sotul a desfasurat activitate in Spania,plecand oficial?
Activitatea desfasurata in Spania s-a realizat in baza unor documente legale incheiate cu patronul/administratorul unitatilor ?Si aceste amanunte conteaza mult in evolutia solutionarii cauzei.
In urma incidentului care a cauzat decesul sotului,patronul/administratorul a acordat ajutor familiei?
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Sesizati cu memoriu,avand atasate la acesta acte care se refera la aceasta situatie,Ministerul de Externe al Romaniei.
Mergeti in audienta la ministru sau la un secretar de stat cu acest memoriu bine documentat(eventual angajati un avocat sa vi-l compuna si sa va insoteasca in demersul dvs)si solicitati ca acesta sa faca diligente pe langa autoritatile spaniole pentru solutionarea cazului.
Formulati tot in acest sens o sesizare in limba engleza sau chiar spaniola la Consiliul Europei.Atasati documentatia doveditoare.
Condoleante.
Succes !
Mirela mir a scris:


(...) Poate cineva sa-mi spuna cate ceva despre decizia judecatorului? asa ,,macar ca o discutie,,, Poate nici el nu are clar cine a fost cel care a infipt cutitul,insa cunoscand,,,PERSONALITATILE,recunoscuti de martori, care au provocat scandalul,,,chiar trebuie sa-i lase liberi???
In cazuri similare,,cam ce sentinta se da la noi ?


intrucat nu cunoastem detalii din dosarul respectiv putem doar sa speculam ce l-a determinat pe judecator sa ia asemenea decizie...

dupa cum subliniati si dvs "nici el nu are clar cine a fost cel care a infipt cutitul"...deducem ca planeaza mari dubii in speta in cauza cu privire la vinovatia celor invinuiti, iar in lipsa unor probe concludente judecatorul trebuie sa tina de un principiu din drept (in dubio pro reo) conform caruia, orice dubiu profita acuzatului, intrucat prezumtia de nevinovatie primeaza, e adevarat aceasta prezumtie nu are un caracter aboslut, insa probele au un rol primordial si daca nu se tine seama de acest aspect, la fel de bine pot fi trimisi dupa gratii si oameni nevinovati, situatie in care numai JUSTITIE nu putem spune ca s-a infaptuit...

Numai bine va doresc si nu va pierdeti speranta, adevarul va iesi la suprafata la un moment dat !!!

Alte discuții în legătură

Tentativă de omor, dosar penal plimbat între poliție și parchet. cărei instituții ne mai putem adresa ca să se facă dreptate? Simona Georgiana Simona Georgiana Buna sara,dupa un an de zile va scriu din nou cu dorinta de a afla de ce autoritatile se misca cu viteza melcului, dar mai bine sa va spun pe scurt despre ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa risca si la ce se incadreaza fapta k1dand k1dand BUNA ZIUA ! Am fost de curand martorul unui incident intr-un bar in care eram 6 persoane una din persoane a batjocorit si facut misto circa 1 ora de un om ... (vezi toată discuția)
Caz penal Sorinasandru Sorinasandru buna ziua as avea o intrebare intro problema foarte serioasa de un an de zile fostul meu sot ne brusca pe mine pe copii si pe concubinul meu nea atacat de ... (vezi toată discuția)