avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Cu tot respectul pentru dvs., va solicit un raspuns cat mai corect intr-o problema juridica ce ma nelinisteste de mai multa vreme.

Doua persoane depun o notificare prin care revendica un imobil in calitate de mostenitoare in baza unui certificat de mostenitor in care mai este mentionata o a treia persoana. Cea de-a treia persoana detine cota 2/4, iar primele doua au cate 1/4 fiecare.

Intrebare: Cele doua persoane care au notificat un imobil in baza Legii 10/2001 sunt indreptatite in a revendica in totalitate acest imobil? Sau numai in cotele corespunzatoare certificatului de mostenitor?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:45, 4 Martie 2010
Strict in limitele certificatului de mostenitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta legea 10 caraman_gabi caraman_gabi Buna ziua, Parintii mei au fost proprietarii unui imobil in suprafata de 881 mp teren si 120.58 mp constructie asa cum rezulta din actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Legea 10 Legea 10 Legea 10 Am urmatoarea situatie: Am depus in termen notificare pentru un imobil. Ulterior un potential mostenitor care nu a depus notificare prin executor, a actionat ... (vezi toată discuția)
Intinderea dreptului de mostenire Corsin Corsin Unchii mamei mele nu au avut descendenti in linie directa. Unchiul a murit inaintea sotiei lasand un testament autentificat la tribunalul Ilfov (1949) . nu ... (vezi toată discuția)