avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat...dar fara nicio ora de prezenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat...dar fara nicio ora de prezenta

Buna dimineata !

Va rog sa-mi dati o solutie la urmatoarea problema :

Respectand prevederile legale referitoare la revisal,am operat angajarea unui salariat (am inregistrat contractul la ITM si am trasnmis revisalul ) pe data de 1.03.2009,urmand ca acesta sa inceapa activitatea pe data de 2.03.2010 . Pe data de 2.03.2010, respectivul salariat nu s-a prezentat la locul de munca.
Teoretic,el are calitatea de salariat, insa practic... nu are nicio ora de prezenta.

Cum ma sfatuiti sa procedez in acest caz ?

Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 08:37, 4 Martie 2010
incetarea c.i.m. in baza unei notificarii art. 31 alin 4^1 c. mun. daca in c.i.m. este scrisa si perioada de proba.
Acest lucru am intrebat si eu la ITM si mi-au spus ca in acest caz sa il scot din revisal fara emiterea unei decizii in acest sens, ceea ce e o aberatie din punctul meu de vedere.
Sfatul meu ar fi sa ii remiteti o notificare si sa ii inchideti cim in temeiul art 31 alin.4 indice 1 din Codul Muncii, mi se pare cea mai usoara metoda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Ce parere aveti despre modificarea procedurii de inregistrare a contractelor in REVISAL si comunicare la ITM conform HG 37 din 2010 (vezi toată discuția)
Perioada de proba costicul costicul am raportat revisalul pe 21.10.2010 cu inceperea activitatii din data de 22.10.2010(vineri).Este muncitor necalificat.De luni nu a mai venit.Este in perioada ... (vezi toată discuția)
Salariat nou nu se prezinta la munca ASL ASL In situatia in care un angajat nou nu se prezinta la munca si abia in a 4 zi de la incepere ne confirma prin email ca el nu mai vine pentru ca a ramas sa ... (vezi toată discuția)