avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara - dividende
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara - dividende

Am un copil din afara casatoriei pentru care in anul 2008 s-a stabilit o pensie alimentara de 100 de lei, platita de tata sporadic. La proces, tatal a prezentat adeverinta de salariat de la firma la care este angajat. Mentionez ca este angajat la firma lui, care in anul 2007 a avut un profit mare. Am atras atentia avocatei asupra acestui lucru, dar mi-a spus ca este foarte greu de dovedit, desi pe situl mfinante.ro sunt disponibile bilanturile pentru toate firmele din Romania. Intrebarea mea este daca la pensia alimentara se caluleaza si dividendele acestea fiind bunuri proprii si daca calculul se face retroactiv.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:10, 4 Martie 2010
Buna ziua,

ar fi trebuit sa depuneti dovezi privind existenta dividendelor;
retroactiv nu se poate calcula pensia; puteti insa cere majorarea ei si sa depuneti acolo dovezile privind dividendele;

Avocat Boncu
Buna ziua

stiam ca trebuie sa depun dovezile, dar m-a descurajat avocata mea #-o

va multumesc pentru rapsuns si pentru pomptitudine

Pensia de intretinere nu se calculeaza raportat la bunurile proprii ale celui obligat la plata, ci raportat la venitul net cu caracter constant pe care acesta il incaseaza. Dividendele nu se incadreaza in categoria veniturilor nete cu caracter constant si nu vor fi retinute in baza de calcul a obligatiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara roxana395 roxana395 Buna ziua Sunt divortata din anul 2009,copilul minor locuind cu mine.Pensia alimentara stabilita de tribunal este de 310 lei,aceasta reprezentind 25% din ... (vezi toată discuția)
Divort,pensie alimentara din ce?? ancris ancris Vreau sa divortez,dar sa si obtin pentru copii minori pensie alimentara. Sotul NU are absolut nici un venit salarial,ci numai venituri din dividende care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tatianaardeleanu tatianaardeleanu Care sunt pasii pentru a da in judecata pt fixare pensie alimentara in urma angajarii fostului sot?La calcul sunt luate in considerare ca venit si bonurile de ... (vezi toată discuția)