avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oare putea beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oare putea beneficia de somaj?

Sotul meu a fost dat in somaj la 26 aprilie2009 unde a beneficiat de o luna jumatate si pe 15 iunie 2009 a fost angajat la un vecin pe perioada nedeterminantasi a beneficiat de o suma de bani pt ca si-a gasit singur de munca.La data de 28 februarie 2010 i-a desfacut contractul de munca cu art 55 cu acordul ambelor parti.Daca nu ii desfacea contractul cu acest articol mai putea beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 10:01, 4 Martie 2010
Somajul poate fi acordat salariatilor carora le-a incetat contractul de munca din motive neimputabile lor.

Pentru incetarea contractului cu acordul partilor art. 55 lit b) sau demisie (art. 79) salariatii nu au dreptul la somaj.

Pentru a beneficia de somaj trebuia ca sotul dvs fie sa fi fost concediat individual (art. 65 alin. 1), fie, in cazul in caere avea contract pe durata determinata, sa fi expirat perioada de contract (art. 56 lit.j).

Daca ar putea sa gaseasca un contract de munca pe perioada determinata de macar 1 luna, la sfarsitul acestui contract ar putea beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj teodorudaniela teodorudaniela buna ziua! In iunie 2008 am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii.Daca ma angajez cu perioada determinata pot beneficia de somaj? puteti sa-mi ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca chiritaion chiritaion In data de 14.04.2011 mi-a incetat contractul de munca in baza art.55,lit.b.In 15.04.2011 m-am angajat pentru o perioada determinata de 1 luna.As dori sa aflu ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la somaj in continuare? ContSters79307 ContSters79307 Va scriu in numele unei prietene batuta de soarta, de la tara , de care asa-zisiii patroni isi bat joc fara frica de Dumnezeu! Acum vreo 3,5 luni a intrat in ... (vezi toată discuția)