avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neplata unei amenzi la termen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neplata unei amenzi la termen

buna ziua....as dori sa imi spuneti ce se intimpla daca nu am platit o amenda pentru furt la timp?anul trecut in septembrie fratele meu a furat un telefon fiind sub influienta bauturilor alcoolice...a fost denuntat si la scurt timp pol la retinut a dat declaratie a inapoiat telefonul dupa care a primit de fata cu mine o bataie zdravana dupa care am plecat acasa..in februarie anul asta am primit prin posta amenda in val de 320 de roni...si trebuia platita pina pe data de 21 feb...inca nu am reusit sa o platim din lipsa banilor...va rog sa imi spuneti urgent ce se intimpla daca nu reusesc sa o platesc intr-un timp scurt? va multumesc si astept un raspuns!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:11, 5 Martie 2010
Daca nu a-ti platit in termen amenda,se va continua procedura somatiei,eventual executare silita
Este de preferat,pentru a preintampina majorarea sumei,sa realizati efortul de a achita amenda
Eu stiam ca sumele datorate ca amenzi nu produc penalitati, dobanzi sau majorari.
plummy a scris:

Eu stiam ca sumele datorate ca amenzi nu produc penalitati, dobanzi sau majorari.

Nu am sustinut aspectele mentionate de dvs
Am precizat ca ,neplata in termen,obliga creditorul ,poentru recuperare sume sa demareze procedura somatiei ,care incumba cheltuieli suplimentare ,care in caz de executare ,silita intra in sarcina aceluia care a acumulat restante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda stefan61 stefan61 Sotia care e plecata in strainatate are de platit o amenda. A banuit de existenta ei dar acumpentru ca au trecut citeva luni ii vine aviz de recomandata de la ... (vezi toată discuția)
2 institutii cer bani de la 1 singura persoana pentru aceeasi suma AnaR AnaR Buna ziua.Am un PF si luna trecuta au venit cei de la ITM si mi-au dat amenda 4 000 de lei .ITM-ul emite proces verbal de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Datorii persoana decedata Athenais Athenais Buna ziua tuturor, Tatal meu a decedat in toamna anului trecut, avand o factura de plata la telefonie mobila, datand din 2009. Cuantumul acestei facturi era ... (vezi toată discuția)