avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită 2 institutii cer bani de la 1 singura persoana pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

2 institutii cer bani de la 1 singura persoana pentru aceeasi suma

Buna ziua.Am un PF si luna trecuta au venit cei de la ITM si mi-au dat amenda 4 000 de lei .ITM-ul emite proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei pe numele PF-ul pe codul fscal al PF-ului si dupa 30 de zile il trimite la Administratia Finantelor Publice spre executare silita. Primesc acasa somatie de la Administratia Finantelor Publice pentru suma de 4000 de lei reprezentind amenda.
Peste 3 zile primesc somatie tot pentru suma de 4000 de lei de la Directia Economica si Finante Publice Locale.
Merg sa ma interesez ce se intimpla si aflu ca cele doua institutii se cearta.Ma convinge domnul de la Primarie sa platesc acolo amenda ca zice ca in baza Legii 182/2006, la ei se pletesc amenzile pentru persoanele fizice .
Administratia Finantelor Publice nu este de acord si spune ca institutia lor trebuie sa incaseze suma intrucit PV este emis pe PF si pe cod fiscal si astfel suma se face venit la bugetul de stat.In codul de procedura fiscala am gasit un articol care spune ca amenzile se fac venit la bugetul de stat , dar cele contraventionale aplicate persoanelor juridice, iar eu nu cred ca daca am cod fiscal sunt persoana juridica.
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cine are dreptate in aceasta situatie si ce baza legala au.
Multumesc de intelegere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 30 Iunie 2008
ar fi fost f. bine daca dvs. ati fi contestat procesul verbal al ITM-ului.

ca avocat, in cazul dvs. as actiona ambele institutii in instanta, pentru ca aceasta sa stabileasca cui trebuie sa platesc amenda.
Sustin acest punct de vedere, intrucat, cat se cearta intre ei, penalizarile curg in defavoarea dvs.
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Multumesc de raspuns .Dar am citit in codul de procedura fiscala ca la "amenzi" nu se calculeaza nici majorari nici penalitati de intirziere.De contestat nu contest , deja am platit la primarie , dar vor si cei de la Administratia Finatelor Publice bani ca ITM-ul a trimis la ei PV. Unde era corect sa platesc ?
La Administratia Finantelor Publice se platesc amenzile stabilite de catre ITM.
Multumesc frumos.Imi puteti da si un articol de Lege pentru linistea mea si totodata sa pot sa cer restituirea banilor de la Primarie?
Puteti sa solicitati restituirea banilor de catre Primarie. In acest sens, depuneti o cerere la care atasati copia de pe chitanta cu care ati platit.
Vedeti art.39 din OG nr.2/2001
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un srl cu o amenda de la itm pe care nu am platit-o. ce se va intimpla cu srl-ul daca nu voi plati amenda? ContSters26766 ContSters26766 Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda? (vezi toată discuția)
Poprire de la primarie- cheltuieli de executare desi am castigat contestatia evikely evikely acum 3 ani mi s-a intocmit un proces verbal pentru a plati amende de 120 ron, inregistrat cu nr 1 din 15.06.2010 etc. Atunci am formulat o plangere care mi-a ... (vezi toată discuția)
Datorii restante stancualexandru stancualexandru Buna seara. Suntem disperati, atat eu cat si sotia mea. Intrucat nu ne permitem sa apelam la sfatul unui avocat, din lipsa de bani, sper ca cineva pe acest ... (vezi toată discuția)