avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda

Sotia care e plecata in strainatate are de platit o amenda.
A banuit de existenta ei dar acumpentru ca au trecut citeva luni ii vine aviz de recomandata de la ANAF.
Eu recomandata nu pot sa o scot.Ce se poate intimpla in continuare tinind cont ca ea nu poate veni mai repede de 6 luni.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex Galan , Avocat 20:37, 14 Februarie 2014
In principiu o vor executa silit. De pilda daca are un cont bancar si suficienti bani in cont, vor ,,opera" din cont.
Probabil ca recomandata continea o somatie de plata emisa in cadrul unui dosar de executare silita. Aceste este primul act (obligatoriu) din cadrul unei executari silite. In cazul neridicarii se va returna la expeditor si comunicarea nu se va fi efectuat valabil. Totusi, am vazut multe cazuri in care ANAFul paseste mai departe si trimite scrisori de poprire la toate bancile pentru a popri sumele de executat din conturi. De fapt somatia si poprirea incep concomitent. Soia dvs poate initia o contestatie la executare (la Judecatorie) in 15 zile de la momentul in care afla de primul act de excutare (poprire, sechestru, adresa, etc.)
In orice caz orice venit al sotiei sau bun mobil sau imobil poate fi urmarit de ANAF.
Daca vor sa fie extracorecti (si sa nu se expuna la o eventuala contestatie la executare) cei de la ANAF pot comunica titlul executoriu (amenda) si pe site-ul lor de internet, iar logarea pentru a vizualiza este considerata dovada comunicarii.
Pe scurt, daca nu ati contestat amenda la timp (15 zile de la comunicare), platiti-o! Daca inca nu vi s-a comunicat, sunteti inca in termenul de contestare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare. respinsa ca tardiva??? ancut75 ancut75 Somatie comunicata(cf sustinerii intimatului) 24.10.2012 - neurmata de acte sau forme de executare silita care sa conduca la executarea silita efectiva a ... (vezi toată discuția)
M-am trezit astăzi cu poprire pe 4 conturi, aceeași sumă, ... Cami2014 Cami2014 M-am trezit astăzi cu poprire pe 4 conturi, aceeași sumă, poprire de la ANAf, din 2008 !!! După 15 ani, cheltuieli judiciare, fără niciun fel de ... (vezi toată discuția)
Neplata amenda radar fix Cosmin Laurentiu Cosmin Laurentiu In luna februarie a anului curent radarul fix din Cotorca m-a taxat de 2 ori . Am primit prin posta amenda . Intrebarea mea este ce anume se intampla daca nu ... (vezi toată discuția)