buna ziua
domnilor avocati,am si eu o nelamurire; ;parintii mei au decedat de 20 de ani si la ambele succesiuni eu am renuntat la partea mea in favoarea fratelui meu care a ramas in curtea parinteasca ,din pacate a decedat si fratele si desi a trecut ceva timp nu am fost chemata la succesiune(nu are copii),Ieri am aflat ca sotia lui a facut succesiunea singura
Intrebarea mea este daca trebuia sa fiu prezenta si daca DA cum a facut fara mine ?(sint f f sigura ca testament nu a avut)
Da, trebuia sa fiti prezenta si dvs.
Nu va pot spune cum a facut fara dvs., pentru ca sunt mai multe posibilitati, care mai de care mai in neregula: fie declaratii false, fie niste contracte anterioare, un testament chiar si fals, cine stie.
Aveti posibilitatea sa atacati in instanta respectivul certificat de mostenitor.
Cum de sunteti asa sigura ca nu a lasat un testament in favoarea sotiei?
Ca mostenitor legal, aveati dreptul la o cota din mostenire in concurs cu sotia supravietuitoare. Prin testament, fratele va putea inlatura de la succesiune, iar daca testamentul era unul autentic, notarul nici macar nu avea obligatia sa va citeze, dumneavoastra nefiind rezervatar. Doar daca testamentul era unul olograf ar fi avut aceasta obligatie.
Cercetati registrul de succesiuni tinut la nivelul Camerei notarilor sau cercetati evidenta cauzelor la judecatoria de la ultimul domiciliu al fratelui. Veti gasi ceea ce cautati, daca succesiunea a fost dezbatuta (fie notarial, fie in instanta). In functie de ceea ce gasiti, mai puteti reveni pentru un sfat.
Partaj succesoral
ion01
Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)