avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

angajatorul poate refuza aprobarea demisiei conform art 79
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:55, 4 Martie 2010
Angajatorul nu trebuie sa fie de acord cu demisia, nu poate decat sa ia act de aceasta.
Tot ce poate face angajatorul este doar sa renunte la preavizul legal sau sa solicite preaviz.
Demisia este act unilateral al angajatului. Nu se aproba de nimeni.

Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salaritului sa faca dovada depunerii demisiei prin orice mijloc de proba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters164480 ContSters164480 Mi-am depus demisia in baza art 79 Codul muncii,cu respectarea preavizului de 15 zile. Patronul nu vrea sa o semneze, motivand ca nu vrea ca plec. In acest caz ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca Raluk_ Raluk_ cum pot sa plec de la o firma daca in data de 25.10 mi-am depus demisia si nu mi-a fost aprobata iar in data de 02.11 am trimis o alta demisie prin posta cu ... (vezi toată discuția)