avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in arhive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in arhive

Buna ziua,

Parintii mei vor sa vanda o bucata de padure care a apartinut bunicului meu dupa tata. Bunica mea inca traieste si isi da acceptul dar problema este ca nu apare nici o succesiune in acte. Acesta a murit in anul 1985 in judetul Neamt, avand ultimul domiciliu in Caransebes. Cand parintii mei au vrut sa inainteze o cerere la arhiva din Piatra Neamt, functionarul de la ghiseu le-a spus ca aceasta trebuie trimisa la arhiva din localitatea unde a avut ultimul domiciliu inainte de deces. Parintii mei au trimis-o la Cransebes iar raspunsul pe care l-au primit de acolo este ca 'succesiunea nu figureaza ca fiind dezbatuta prin procedura succesorala notariala'.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca aceasta succesiune sa fi fost totusi facuta in judetul Neamt, unde bunicul meu a detinut proprietati si unde a platit taxe, si unde bunica si tatal meu au fost chemati de notarul public de atunci la impartirea bunurilor dupa deces.
Intrebarea a doua este cum ar putea avea acces la arhiva din judetul Neamt pentru a dovedi acest lucru.

Va multumesc anticipat.

Oana Craciun
Cel mai recent răspuns: ContSters126925 , utilizator 21:07, 4 Martie 2010
opinia mea este sa o deschideti ( iar, sa zicem)...
este mai rapid si mai economicB-)

revin, procesul verbal de impunere fiscala din 19..nu stiu cat nu echivaleaza cu dezbaterea succesiunii
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
ContSters126925, utilizator
Si daca s-ar deschide dezbaterea succesiunii, s-ar putea face in judetul Neamt sau trebuie in judetul in care bunicul a avut ultimul domiciliu? In acest caz ar fi destul de dificil si costisitor pentru parintii mei si pentru bunica in varsta de 80 de ani...
la ultimul domiciliu al mortului:((
dar aflati, fie ca da, fie ca ba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire in alt judet N.Elena N.Elena Buna ziua! Sunt singurul copil la parinti. Tatal meu a murit anul acesta. Parintii lui sunt si ei morti. Tatal meu mai are 5 surori. As vrea sa deschid ... (vezi toată discuția)
Unde pot să caut o dovadă a lichidării unui libret cec? Marius-Toader Marius-Toader Unde pot să caut o dovadă a lichidării unui libret CEC? Tatăl meu a lichidat un libret CEC al bunicului meu în anul 1987, luna mai, cunosc și ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica madriana57 madriana57 Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea. Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)