Parintii mei vor sa vanda o bucata de padure care a apartinut bunicului meu dupa tata. Bunica mea inca traieste si isi da acceptul dar problema este ca nu apare nici o succesiune in acte. Acesta a murit in anul 1985 in judetul Neamt, avand ultimul domiciliu in Caransebes. Cand parintii mei au vrut sa inainteze o cerere la arhiva din Piatra Neamt, functionarul de la ghiseu le-a spus ca aceasta trebuie trimisa la arhiva din localitatea unde a avut ultimul domiciliu inainte de deces. Parintii mei au trimis-o la Cransebes iar raspunsul pe care l-au primit de acolo este ca 'succesiunea nu figureaza ca fiind dezbatuta prin procedura succesorala notariala'.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca aceasta succesiune sa fi fost totusi facuta in judetul Neamt, unde bunicul meu a detinut proprietati si unde a platit taxe, si unde bunica si tatal meu au fost chemati de notarul public de atunci la impartirea bunurilor dupa deces.
Intrebarea a doua este cum ar putea avea acces la arhiva din judetul Neamt pentru a dovedi acest lucru.
Si daca s-ar deschide dezbaterea succesiunii, s-ar putea face in judetul Neamt sau trebuie in judetul in care bunicul a avut ultimul domiciliu? In acest caz ar fi destul de dificil si costisitor pentru parintii mei si pentru bunica in varsta de 80 de ani...
Succesiune bunica
madriana57
Buna seara! Bunica a murit in 1971 si in 1991 s-a emis un titlu de proprietate asupra unui teren. As vrea sa fac succesiunea.
Am mai multa intrebari la care ... (vezi toată discuția)