buna ziua,
in data de 01.03.2010, am produs un accident rutier in urma caruia a rezultat o victima ce a suferit o fractura de tibie in treimea superioara.accidentul s-a produs cam in felul urmator; ma aflam intr-o intersectie y nesemaforizata semnalizata cu indicatoare rutire.perpendicular pe punctul de intalnire a celor 2 artere ale y-ului, in partea dreapta cum privim se afla o alee cu sens unic spre care intentionam sa ma indreptintersectia arata de genul[ -y ] am efectuat virajul la dreapta, pe coltul intersectiei aflandu-se indicatorul trecere pietoni, care are corespondent pe partea opusa acelasi indicator , insa distanta dintre axele lor este de circa 7-8 metri, fiind deci o trecere de pietoni oblica {nu exista marcaj pietonal], perpendicular pe indicatorultrecere pietoni din intalnirea strazilor in y se afla aleea pe care ma indreptam deci in coltul y-ului ma aflu chiar la limita trecerii de pietoni , cucat avansez in intersectie trecerea se distanteaza catre dreapta mea. cand am intrat in respectiva intersectie am claxonat pt a avertiza pietonii care se aflau in afara trecerii de pietoni si am inceput deplasarea cu viteza 1-a catre alee, trecand peste linia de tramvai, in tot acest timp in partea dreapta , o persoana a mers in lateral dreapta fata de masina pe care o conduceam la circa 1 metru.a inceput traversarea pe trecerea de pietoni , dar nu a urmat oblicitatea ei ci a incercat sa se deplaseze tot catre inainte pe directia aleii spre care ma indreptam si eu. pe o distanta de aproximativ 3-4 metri s-a deplasat in lateral dreapta cu vreo 10=20 cm in fata masinii pe care o conduceam, am ezitat sa o mai claxonez odata de teama sa nu o sperii sa sara in fata masinii. la un moment dat dupa ce am trecut de mijlocul intersectiei strazii din stg y-ului cu aleea , am incercat sa maresc viteza . in acel moment victima a facut un pas spre stg ei , dreapta mea , a pus mana pe aripa masinii in derptul rotii dreapta fata , s-a impins catre inapoi si a cazut in sezut.in cadere si- fracturat tibia stg.pe piciorul stg pe partea dinspre masina nu exista niciun semn ca ar fi fost lovita , masina nu a avut niciun semn.la masuratorile facute de politisti a rezultat ca locul impactului se afla la circa 6 metri fata de trotuarul din spatele meu{strada are 11m}pe coltul acestuia se afla indicatorul trecere pietoni , distanta fata de axa acestuia este de 2, 5 metri , iar fata de axa celui aflat vis a vis este de 6,5 metri. persoana vatamata a vrut la momentul acela sa scurteze travesarea prin centrul intersectiei! sunt cercetat pt comiterea unui accident rutier grav{nu inteleg de ce l-au incadrat grav , deoarece in procesul verbal intocmit se precizeaza ca accidentul a avut loc in zona trecerii de pietoni nu pe trecere, nu se consemneaza vina vreuneia din parti , ci faptul ca va fi determinta in urma cercetarilor,nu se poate aprecia la acest moment nr de zile de ingrijiri de care are nevoie victima}, permisul mi-a fost ridicat si mi s-a dat dovada de 15 zile cu prelungire la procuror{din discutiile purtate ulterior cu alti politisti de la rutiera reise ca nu trebuia sa mi se ridice permisul!}.martori asistenti la producerea accidentului sunt ocupantii autoturismului meu, respectiv sotia si mama acesteia. persoana vatamata a recunoscut in fata celor aflati la fata locului ca a traversat neregulamentar si ca s-a asigurat stg-dpt dar din spate a omis a se asigura vctima a fost operata fixandui-se tibia cu o placa cu suruburi, piciorul fiindu-i imobilizat cu o atela, pe care o va tine cateva zile.problema mea este ca sunt militar si ma gandesc ca s-ar putea sa am probleme daca voi fi invinuit pt vatamare corporala grava{in cazul in care primeste peste 60zile ingrijiri, perioada de recuperare se considera tot zile de ingrijiri?pot obtine permisul inapoi?pot contesta faptul ca accidentul a fost catalogat grav?masina la momentul la cre persoana s-a dezechilibrat era oprita.victima nu a depus si nu doreste sa depuna plingere, mi-a refuzat ajutorul material , pe motiv ca vina ai apartine in mare parte!credeti ca va primi mai mult de 60 de zile de ingrijiri{nu a fost fractura deschisa!}victima pur si simplu s=a izbit de masina cu mana!la ce distanta in jurul trecerii de pietoni se considera ca ar fi tot pe trecere pietonul?astept safturile si comentariile dumneavoastra, toata stima!:(