avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract prestare servicii nerespectat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract prestare servicii nerespectat

Am incheiat cu o firma un contract de prestare servicii (elaborare documentatie pentru o autorizatie de constructie) in valoare totala de 1150 euro. Am platit un avans de 300 euro, pentru care s-a eliberat o chitanta de mina (s-au inminat banii pe santier si s-a motivat ca nu avea chitantierul). Ulterior, la predarea documentatiei, am platit 700 euro si am incheiat un Proces verbal de predare/primire a documentatiei respective. In cadrul procesului verbal s-a specificat: “S-a achitat c/v lucrarilor conform factura nr.88 din[ …]. Garantia de proiectare de 150 euro va fi achitata proiectantului in max. 60 de zile dupa finalizarea proiectului”
Administratorul firmei intentiona sa scrie alta suma pe factura, evident pentru evaziune fiscala. De aceea, la momentul platii (700 euro) si ridicarii documentatiei factura 88 nu mi-a inminat-o si in consecinta nu am semnat-o (cele trei exemplare au ramas la el). Intre noi a avut loc o discutie mai aprinsa si tot ceea ce am putut sa obtin (banii ii bagase deja in buzunar) a fost o notita de mina care confirma primirea sumei respective (700 euro) dar pentru o alta operatie (acordarea de consultanta). Evident un abuz. Deoarece documentatia nu a fost coresopunzatoare a trebuit sa revin si de aici au inceput neintelegeri majore.
In urma reclamatiei la Politie administratorul a procedat la anularea chitantei 88, pe care scrisese suma de 150 de euro si a prezentat o alta factura nr. 89 cu aceeasi data cu suma de 300 euro. Recunoaste ca a primit cei 700 de euro dar spune ca nu au legatura cu contractul si imi solicita diferenta pina la 1150.
Intrebari:
- Politia refuza sa rezolve cazul considerind un litigiu comercial si de competenta justitiei, desi eu am reclamat abuzul prin care mi s-au luat banii si nu mi s-a eliberat chitanta. Are dreptate Politia?
- Daca ma adresez justitiei pentru a recupera banii pot face apel la Procesul verbal in care se recunoaste ca “S-a achitat c/v lucrarilor conform factura nr.88” adica se face referire la o chitanta care este anulata?
Cel mai recent răspuns: ion minca , utilizator 09:50, 6 Martie 2010
Investigarea pentry abuz de incredere nu poate avea nici un rezultat cita vreme este vorba de un contract de prestari servicii, deci urmeaza sa va adresati instantei si sa invocati in aparare toate inscrisurile de care faceti vorbire si puteui proba eventual si cu marori situatia relatata
faceti cerere la instanta.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Mai am o intrebare: afirmatia : “S-a achitat c/v lucrarilor conform factura nr.88 din[ …]” care face referire la chitanta 88 – chitanta care ulterior a fost anulata si nu este semnata de mine - mai ramine valabila din punct de vedere juridic, ma pot sprijini pe ea (pe afirmatie)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestatii nerespectat ion minca ion minca Am incheiat cu o firma un contract de prestare servicii (elaborare documentatie pentru o autorizatie de constructie) in valoare totala de 1150 euro. Am platit ... (vezi toată discuția)
Valoare juridica a unei afirmatii ion minca ion minca Intr-un act apare fraza: \"S-a achitat contravaloarea lucrarilor, cf. factura nr. 88\". Intre-timp cel care trebuia sa elibereze factura a anulat-o (e vorba de ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva ridicaii autoturismului cristel padurean cristel padurean Autovehicul parcat regulamentar, ridicat de catre Birou de ridicari auto. Am ridicat autoturismul din locul de depozitare la aprox. 30 minute dupa ce a fost ... (vezi toată discuția)