avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contract de prestatii nerespectat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contract de prestatii nerespectat

Am incheiat cu o firma un contract de prestare servicii (elaborare documentatie pentru o autorizatie de constructie) in valoare totala de 1150 euro. Am platit un avans de 300 euro, pentru care s-a eliberat o chitanta de mina (banii s-au inminat pe santier si s-a motivat ca nu avea chitantierul). Ulterior, la predarea documentatiei, am platit 700 euro si am incheiat un Proces verbal de predare/primire a documentatiei respective. In cadrul procesului verbal s-a specificat: “S-a achitat c/v lucrarilor conform factura nr.88 din[ …]. Garantia de proiectare de 150 euro va fi achitata proiectantului in max. 60 de zile dupa finalizarea proiectului”
Administratorul firmei intentiona sa scrie alta suma pe factura, evident pentru evaziune fiscala. De aceea, la momentul platii (700 euro) si ridicarii documentatiei factura 88 nu mi-a inminat-o si in consecinta nu am semnat-o (cele trei exemplare au ramas la el). Intre noi a avut loc o discutie mai aprinsa si tot ceea ce am putut sa obtin (banii ii bagase deja in buzunar) a fost o notita de mina care confirma primirea sumei respective (700 euro) dar pentru o alta operatie (acordarea de consultanta). Evident un abuz. Deoarece documentatia nu a fost coresopunzatoare a trebuit sa revin si de aici au inceput neintelegeri majore.
In urma reclamatiei la Politie administratorul a procedat la anularea chitantei 88, pe care scrisese suma de 150 de euro si a prezentat o alta factura nr. 89 cu aceeasi data cu suma de 300 euro. Recunoaste ca a primit cei 700 de euro dar spune ca nu au legatura cu contractul si imi solicita diferenta pina la 1150.
Intrebari:
- Politia refuza sa rezolve cazul considerind un litigiu comercial si de competenta justitiei, desi eu am reclamat abuzul prin care mi s-au luat banii si nu mi s-a eliberat chitanta. Are dreptate Politia?
- Daca ma adresez justitiei pentru a recupera banii pot face apel la Procesul verbal in care se recunoaste ca “S-a achitat c/v lucrarilor conform factura nr.88” adica se face referire la o chitanta care este anulata (si, cum am spus mai sus, nesemnata de mine)?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:21, 6 Martie 2010
DA
DA - dar ar trebui si sa fiti in posesia chit pentru ca poate invoca o eroare umana - am scris8 in loc de 9 si asttfel in mod eronat am mentionat 88.
Faptul ca nu aveti un ex din pv de predare primire nu va este in avantaj
Politia de fiecare data in loc sa-si faca datoria, pentruca miroase a inselaciune, trimit pagubitiila instanta motivand existenta contractului.
Puteti sa-l actionati in judecata dar trebuie sa va aparati bine si profesionist, drept pentru care angajati-va un avocat.
Puteti sa-i faceti si o sesizare la fisc. E posibil sa aiba probleme si prin contabilitate si atunci gluma se ingroasa. Sanse aveti.
Succes deplin si nu mai procedati asa niciodta, orice banut sa fie scos din buzunar numai pe baza de chitanta nu pe hartiute scrise de mana.
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Am facut reclamatie la Garda financiara si l-a gasit cu cei 700 de euro neinregistrati. A incercat sa-i justifice cu un document de la o alta firma. Drept urmare a primit 3000 amenda si i s-a facut sesizare penala pentru fals si uz de fals.

Pentru recuperarea banilor m-a trimis la justitie.
Am o intrebare: afirmatia din Procesul verbal de predare/primire: “S-a achitat c/v lucrarilor conform factura nr.88 din[ …]” care face referire la chitanta 88 – chitanta care ulterior a fost anulata si nu este semnata de mine - mai ramine valabila din punct de vedere juridic, ma pot sprijini pe ea (pe afirmatie)?
Procesul verbal de constatare al Garzii Fianciare,constituie o proba intr-o eventuala plangere pentru inselaciune pe care ati formula-o,bineinteles,coroborata cu alte probatorii pe care le puteti administra in cursul cercetarii penale(acte,martori,alte probe permise de lege)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestare servicii nerespectat ion minca ion minca Am incheiat cu o firma un contract de prestare servicii (elaborare documentatie pentru o autorizatie de constructie) in valoare totala de 1150 euro. Am platit ... (vezi toată discuția)
Valoare juridica a unei afirmatii ion minca ion minca Intr-un act apare fraza: \"S-a achitat contravaloarea lucrarilor, cf. factura nr. 88\". Intre-timp cel care trebuia sa elibereze factura a anulat-o (e vorba de ... (vezi toată discuția)
Mi-au ridicat masina dr. taberei Yahweh Yahweh Astazi am stationat timp de 5 minute in zona Pietei Moghioros ,in jurul meu mai erau masini parcate,iar cand m-am intors surpriza masina disparuse. Daca ii ... (vezi toată discuția)