avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestare cheltuieli de judecata pretinse de avocat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestare cheltuieli de judecata pretinse de avocat si acceptate de instanta

Buna ziua. Am facut plangere impotriva rezolutiei procurului ierarhic superior si s-a judecat pe fond la jucecatorie,eu fiind partea vatamata.Solutia a fost NUP si mi s-au pretins cheltuieli de judecata de 14oo lei de la primul termen. Judecatorul a spus ca actiunea ramane in pronuntare si a acceptat cheltuielile.Nu am primit hotararea . Ce trebuie sa fac.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:12, 4 Martie 2010
Asteptati redactarea si motivarea hotararii
In raport de motivare,urmeaza sa dispuneti eventualele demersuri
vedeti ca termenul e de 10 zile de la pronuntare in care sa atacati...sa nu treaca termenul
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Petre Enache, Avocat
Daca doriti sa atacati hotararea,trimiteti cererea de recurs in termenul de 1o zile de la pronuntarea acesteia pentru partile prezente la pronuntare si in termende 10 zile de la comunicare pentru partile lipsa,in cazul in care ati lipsit de la pronuntare.
Mergeti la instanta de fond si incercati sa obtineti copie de pe hotarare,iar daca ati lipsitde la pronuntare si este redactata v-o poate comunica pe loc,in cazul in care comunicarea nu a fost trimisa oficial
In penal lucrurile nu stau ca in civil, respectiv hotararile se comunica doar in situatia in care partea respectiva nu a fost prezenta la solutionarea cauzei.Avand in vedere ca ati fost prezent nu veti primi hotararea. Termenul de recurs de 10 zile curge de la data pronuntarii.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
avocatPetre a scris:

vedeti ca termenul e de 10 zile de la pronuntare in care sa atacati...sa nu treaca termenul

Trebuie sa faceti recurs daca sunteti numultumit.
Hotararea nu se comunica.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare sentinta george84 george84 sunt parte intr-un proces penal ce se desfasoara in paralel cu un proces de daune(civil).Doamna grefiera mi-a spus ca redactarea sentintei dureaza 3 ... (vezi toată discuția)
Calculare termen recurs cattie cattie Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza termenul de recurs? se numara si zilele nelucratoare?Dar ziua pronuntarii hotararii judecatoresti se pune in calcul ... (vezi toată discuția)
Reabilitare - procedura dupa ramanerea definitiva a sentintei halebarda halebarda la cat timp dupa procesul de reabilitare, pot merge sa verific cazierul judiciar (vezi toată discuția)