avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate dezmembrari ajutor.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate dezmembrari ajutor.

am o firma noua de dezmembrari auto,cum pot sa inregistrez o masina cumparata pe firma mea de la o persoana fizica,masina nu a fost imatriculata in tara,eu o cumpar in vederea dezmembrari,ea nu are acte in romania.
dar daca cumpar un autovehicul de la o persoana fizica din romania dar fara actele masinii,eu nu am nevoie de acte doar de epava(MASINILE SUNT AVARIATE)
mersi.
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 10:38, 5 Martie 2010
Activitatea de dezmembrari auto este reglementata de urmatoarele acte normative
-Ordonanta Guvernului nr. 82/2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfasoara activitati de reparatii, de reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrare a vehiculelor uzate cu modificarile si completarile ulterioare, privind autorizarea operatorilor economici care desfasoara activitati de reparatii, reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz, modificata si completata de Ordonanta Guvernului nr. 36/2005;
-Ordin nr. 62 din 12/08/2003 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 536/1997 pentru aprobarea Reglementarilor privind certificarea si/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor utilizate la vehicule rutiere, precum si evaluarea capabilitatii tehnice si autorizarea agentilor economici care presteaza servicii de reparatie, reglare si/sau desfasoara activitate de reconstructie a vehiculelor rutiere – RNTR 4, cu modificarile si completarile ulterioare;
-Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale;
-Hotararea Guvernului nr. 2.406/2004 privind gestionarea vehiculelor scoase din uz;
-Hotararea Guvernului nr. 170/2004 privind gestionarea anvelopelor uzate;
-Ordonanta de urgenta nr. 78/2000 privind regimul deseurilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

Referitor la evidentele contabile, operatorii economici autorizati, care desfasoara activitate de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz, sunt obligati:
-sa intocmeasca si sa pastreze evidenta stricta a tuturor vehiculelor asupra carora au derulat activitatea pentru care au fost autorizati;
-sa asigure evidenta modului de tratare a caroseriilor/sasiurilor rezultate din activitatea de dezmembrare;
-sa permita controlul organelor de politie desemnate si sa le puna la dispozitie, la solicitare, evidentele mentionate
Evidentele mentionate mai sus se tin in 2 registre distincte. Aceste registre au filele numerotate, snuruite si se inregistreaza la organul din cadrul Politiei Romane, in a carei raza de competenta teritoriala isi desfasoara activitatea operatorul economic respectiv.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei masini - procedura TIBERIU IOAN TIBERIU IOAN Ce trebuie sa fac ca sa imi radiez Dacia pentru care am luat si actele de la dezmembrare. Am impozitul platit pana la 31 12 2009, daca nu ma incadrez sa ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului in cazul radierii unui autovehicul CristineO CristineO Buna ziua Intentionez sa radiez masina pe care nu o mai folosesc de cativa ani. Intrebarea mea este daca radiez masina mai platesc impozitul ? Cum scap de ... (vezi toată discuția)
Registre evidenta vehicule scoase din uz danavls danavls Suntem in curs de obtinere a Autorizatiei tehnice eliberate de RAR in vederea dezmembrarii vehiculelor scoase din uz, in termen de 10 zile de la eliberarea ... (vezi toată discuția)