am o firma noua de dezmembrari auto,cum pot sa inregistrez o masina cumparata pe firma mea de la o persoana fizica,masina nu a fost imatriculata in tara,eu o cumpar in vederea dezmembrari,ea nu are acte in romania.
dar daca cumpar un autovehicul de la o persoana fizica din romania dar fara actele masinii,eu nu am nevoie de acte doar de epava(MASINILE SUNT AVARIATE)
mersi.
Activitatea de dezmembrari auto este reglementata de urmatoarele acte normative
-Ordonanta Guvernului nr. 82/2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfasoara activitati de reparatii, de reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrare a vehiculelor uzate cu modificarile si completarile ulterioare, privind autorizarea operatorilor economici care desfasoara activitati de reparatii, reglare, de modificari constructive, de reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz, modificata si completata de Ordonanta Guvernului nr. 36/2005;
-Ordin nr. 62 din 12/08/2003 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 536/1997 pentru aprobarea Reglementarilor privind certificarea si/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor utilizate la vehicule rutiere, precum si evaluarea capabilitatii tehnice si autorizarea agentilor economici care presteaza servicii de reparatie, reglare si/sau desfasoara activitate de reconstructie a vehiculelor rutiere – RNTR 4, cu modificarile si completarile ulterioare;
-Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale;
-Hotararea Guvernului nr. 2.406/2004 privind gestionarea vehiculelor scoase din uz;
-Hotararea Guvernului nr. 170/2004 privind gestionarea anvelopelor uzate;
-Ordonanta de urgenta nr. 78/2000 privind regimul deseurilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
Referitor la evidentele contabile, operatorii economici autorizati, care desfasoara activitate de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz, sunt obligati:
-sa intocmeasca si sa pastreze evidenta stricta a tuturor vehiculelor asupra carora au derulat activitatea pentru care au fost autorizati;
-sa asigure evidenta modului de tratare a caroseriilor/sasiurilor rezultate din activitatea de dezmembrare;
-sa permita controlul organelor de politie desemnate si sa le puna la dispozitie, la solicitare, evidentele mentionate
Evidentele mentionate mai sus se tin in 2 registre distincte. Aceste registre au filele numerotate, snuruite si se inregistreaza la organul din cadrul Politiei Romane, in a carei raza de competenta teritoriala isi desfasoara activitatea operatorul economic respectiv.