avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... actiune in constatare a unei anumite calitati ( ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

actiune in constatare a unei anumite calitati ( contencios a-tiv.)

ce inseamna actiunea in constatare?
de ce esti obligat sa depui 'intampinare"?
ce reprezinta intampinarea?
ce se intampla daca nu te prezinti la proces?
ce solutii se pot da ?
Cel mai recent răspuns: buni271 , utilizator 19:21, 4 Martie 2010
actiunea in constatare, in termene nejuridici, este acea cerere de cheamare in judecata prin care cineva solicita instantei sa confirme existenta/inexistenta unui anumit fapt. intampinarea este raspunsul pe care paratul dintr-o actiune trebuie sa o depuna si reprezinta actul prin care paratul raspunde la pretentiile reclamantului. intampinarea nu este obligatorie insa daca nu o depui inseamna ca nu intelegi sa te aperi si ulterior nu mai poti aduce probe in apararea ta.
prezenta la proces nu este obligatorie in materie civila dar daca nu te prezinti risti sa pierzi tocmai pentru ca nu te aperi. poti insa trimite note scrise prin posta sau registratura precum si dovezi.
lipsa totala de reactie a paratului la o cerere de chemare in judecata are sanse mari sa i aduca "neplaceri" (pierderea procesului), insa nu obligatoriu. depinde si de cat de fundamentata este actiunea reclamantului.
multumesc pentru clarificari.

o completare :
cum ma pot apara, daca motivele pe care le voi invoca in intampinare intra sub incidenta secretului de stat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!! stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca este nevoie sa depun o intampinare in cazul unui recurs la Curtea de Casatie si Justitie. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Se poate acorda divortul cand eu nu pot fi prezent la proces? tmihai2010 tmihai2010 eu nu sant in tara,ier sotia a intentat divort.avem 2 copii si drept sa va spun nu e un motiv anume ptr divort.nici nu prea sant de acord cu asta.fiecare avem ... (vezi toată discuția)