Buna ziua,a-si avea si eu 2 intrebari.Sotia mea este gravida si are o mica afacere,ca si persoana PFA,in acest caz beneficeaza de acei bani de la stat?si daca da pe ce perioada.si a 2-a intrebare ar fi in cazul in care ea sa zicem ar naste in strainatate tot ar m-ai benefica de acesti bani?
buna ziua. sotia dvs. ar beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani (cred ca la asta va referiti) daca nu are venituri. prin urmare, fiind vorba de pfa trebuie sa depuna cerere de suspendare a activitatii. la cea de-a doua intrebare raspunsul este DA.
Va multumesc mult pt raspuns.indemnizatia copilului pana la varsta de 2 ani,se calculaza in functie de venitul de la PFA,sau cum?si acesti bani de unde ii primeste?
indemnizatia se calculeaza in functie de veniturile persoanei in cauza. in cazul dumneavoastra in functie de veniturile PFA-ului. dosarul se depune la directia de asistenta sociala de la primari de domiciliu al mamei. dupa studierea dosarului (dureaza cam 3 luni) primiti acasa o recomandata de la posta luna de luna ca sa ridicati banii