avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate deschide actiune civila cu solicitare de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate deschide actiune civila cu solicitare de daune morale in baza Legii 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice ?

Am scris zi ieri despre acest subiect insa nu stiu de ce nu a aparut pe forum. Problema este ca locuiesc la bloc si am niste vecini care, zilnic, incepand cu ora 8 am asculta muzica foarte tare, din cauza caeia ma trezesc fortat la aceasta ora. Avand in vedere faptul ca asta se intampla de cateva luni, iar odihna mea a avut serios de suferit, inclusiv starea mea de sanatate a avut de suferit din acest motiv.In legatura cu starea de sanatate exista acte medicale doveditoare ale acestui fapt. Am incercat sa vorbesc cu vecinii si mi-au spus ca e dreptul lor sa asculte muzica si ca vor continua in felul asta, de aceea ma intereseaza daca as putea sa ii dau in judecata in baza legiii 61/1991 sau ce alte mijloace legale am la dispozitie(stiu ca pot chema politia sa le dea amenda) ca sa pun capat definitiv acestei situatii nefericite. Va rog, astept un raspuns cat mai curand.Multumuesc.
Cel mai recent răspuns: Ana 26 , utilizator 10:20, 5 Martie 2010
Nu puteti chema in judecata pe vecinii care va deranjeaza, in baza Legii nr.61/1991, republicata. In temeiul legii mentionate puteti face o plangere la organul abilitat!
Am inteles ca nu-i pot chema in judecata in baza legii 61/1991, dar exista un alt temei legal pentru initierea unei actiuni pentru obtinerea de daune morale avand in vedere stress-ul provocat si efectele sale asupra sanatatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. care este legislația în vigoare privind tulburarea ... BBoti91 BBoti91 Bună Ziua. Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște? Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu ... (vezi toată discuția)
Ascultare muzica Adryan10 Adryan10 Buna ziua am si eu o problema vecinii mei mi-au facut sesizare la 112 ca ascult muzica la mine in masina in curte ca ai deranjeaza muzica,ca nu-i muzica este ... (vezi toată discuția)
Chiriasii de deasupra mea ma deranjeaza cu muzica simfonica Ommmm Ommmm Buna ziua. Chiriasii de deasupra mea asculta muzica simfonica si se aude prin pereti si asta imi creaza o stare de discomfort, chiar imi este teama sa nu ma ... (vezi toată discuția)