avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Am trait in concubinaj 4 ani, relatie din care a rezultat un copil. Copilul este recunoscut de tata. Din anul 2008 suntem separati, iar copilul este la mine in crestere si educare. Custodia nu a obtinut-o nimeni,procesul aflandu-se pe rol. Eu ma aflu cu copilul in Romania , iar tatal in Italia. Doresc sa aflu daca tatal trebuie sa plateasca pensie de intretinere si daca da cum pot proceda. Mentionez ca din 2008 nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului, procesul de custodie nu sa terminat si de aproape doi ani ma chinui singura. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:01, 4 Martie 2010
Daca in cadrul procesului de incredintare minor, nu aveti si un capat de cerere privind obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, o puteti obtine si pe cale separata, insa aveti nevoie de adresa locului de munca al acestuia din Italia,insa in situatia in care acesta nu este angajat cu carte munca, veti putea solicita stabilirea unei pensii doar la venitul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor 3ani me4_vanesa me4_vanesa am o fetita de 3 ani si un proces pe rol pt incredintarea ei, dintr-o rel de concubinaj. tatal ei este inchis pt trafic de persoane... oare voi castiga ... (vezi toată discuția)
Abandon minor georgewb70 georgewb70 Sunt casatorit din 1998 cu actuala nevasta. In 2004 aceasta a divortat incredintandu-ise minorul, dar dupa 6 luni a revenit si am trait in concubinaj pana in ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,ce drepturi poate sa aiba un \"asa zis tata\" daca nu si-a vazut copilul de vazut de 3 ani,nu ia cumparat si dat niciodata nimic,nu il intreseaza ... (vezi toată discuția)