avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie magazin online
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie magazin online

Ma poate ajuta cineva cu o monografie pt. un magazin online de piese auto?. Atata timp cat nu am stoc si nici gestiune de marfuri la magazinul online(?), ce note contabile presupune vanzarea catre client?
Nu cunosc prea multe despre contabilitatea unui magazin online si nu as vrea sa pornesc cu stangul.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , utilizator 07:15, 5 Martie 2010
Daca nu aveti contabil ar trebui sa angajati pe cineva care se pricepe la cntabilitate .

Nu inteleg cum vindeti daca nu aveti marfa .

Contabilitatea unui magazin online nu se deosebeste de contabilitatea unui magazin obisnuit .
Inca nu a inceput activitatea in acest domeniu.
Deocamdata ma documentez. Marfa o voi achizitiona in urma comenzii online de la client. Nu voi achizitiona decat marfa pe care mi-o cere clientul.

Multumesc!
Magazinul virtual, sau magazinul on line, din punct de vedere contabilitate stocuri este ca orice magazin. organizarea personalului difera, in sensul ca nu am multi vanzatori angajati, deci stat de plata. In rest si aici trebuie sa achizitionez marfa,apoi sa o vind. Daca la un magazin real, plata marfii se face cu banii jos, cash sau cu card, la magazinul virtual e mai larg, pot plati inainte sau ramburs, la ridicarea marfii, si .... mai am transport. dar oricum ar fi, real sau virtual aveti nevoie de un contabil REAL . Nu virtual, nu on line ... si asta pentru ca inca n-au aparut controalele fiscale virtuale, sau online. Probabil ca atunci cind vor aparea si astea, va exista o corelare. Dar nu la noi, ca n-are cine s-o faca. Pe ea, pe corelare.
Mentionez ca firma isi desfasoara activitatea acum in baza codului caen principal dar vrea, pe viitor sa-si desfasoare activitatea si in baza codului caen secundar, acesta la care se incadreaza magazinul online.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita caen magazin on line cu sediu social la avocat? olden olden ati avut cazuri in care v ati autorizat cu activitatea: COMERT cu amanuntul magazin ON line in afara sediului social? mai CONCRET: comertul cu amanuntul ... (vezi toată discuția)
Autorizare psi si ssm mihaifilip mihaifilip Buna ziua, Suntem un magazin online de piese auto si ne-am deschis de curand un nou punct de lucru intr-o garsoniera. Problema este ce autorizatii avem ... (vezi toată discuția)
Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)