Am avut un accident;..lovind o bordura mai inalta, scutul a fost afectat atat de tare incat a spart baia de ulei.(a sarit o bucata destul de mare din ea).Motorul s-a oprit dupa cca 50m constatand ca am pierdut uleiul.Urmand toate procedurile impuse de firma de asigurari,am dus masina la un service auto recomandat de acestia.Aici au schimbat baia si pompa de ulei,constatand ulterior ca la motor se aude o bataie. Expertul auto mi-a spus ca aceasta defectiune poate fi din vina mea deoarece motorul a mers fara ulei,si trebuie sa raporteze superiorilor de la Bucuresti. Mentionez ca am asigurare casco extinsa la Groupama(fosta Asiban).Credeti ca s-ar putea sa nu ma despagupeasca pt. aceasta defectiune intervenita la motor?
Intr-adevar in politele Casco exista o clauza inclusa care specifica faptul ca asiguratul trebuie sa isi ia toate masurile de precautie pentru a nu se extinde dauna produsa.
In situatia dvs, atata timp cat nu ati mai mers cu masina fara ulei( aceasta oprindu-se dupa 50m) , veti fi despagubit, pentru ca nu ati stiut de aceasta defectiune pana in momentul in care mototul s-a oprit.
Nu,nu exista sa nu va despagubeasca, mai ales la aceasta firma.Atata tim p cat baia de ulei iar ulterior s-a constatat ca si pompa de ulei a fost afectata din acelasi eveniment si nu ati avut cunostinta de asta pana in service,trebuie sa va despagubeasca.Daca ati fi mers cu masina cateva zile dupa eveniment era cu totul altceva.