avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... majorare sau actualizare pensie incapacitate de munca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

majorare sau actualizare pensie incapacitate de munca?

Va rog sa ma indrumati cu privire la incadrarea juridica a actiunii pe care o prezint.
In fapt, prin sentinta penala inculpatii au fost obligati la plata 45 lei lunar cu titlu pentru compensarea incapacitatii de munca .
Sanctiunea aplicata a fost decisa ca urmare a agresiunii suferite de parte in sensul pierderii unui organ/splina ceea ce a condus la infirmitate fizica permanenta cu incapacitate de munca in procent de 15% pe tot restul vietii.
Suma stabilita de instanta a avut in vedere concluziile raportului de expertiza medico/legala traumatologica si cuantumul salariului minim pe economie din anul 2006.
Avand in vedere ca au trecut ceva ani de atunci am solicitat reactualizarea sumei de 45 lei deoarece valoarea care a fost avuta la momentul pronuntarii sentintei a fost salariul minim pe economie din anul 2006.
Paratii invoca ca este inadmisibila actiunea de reactulizare , corect ar fi majorare pensie.
Care este incadrarea corecta a actiunii?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:48, 4 Martie 2010
Actiunea in pretentii, formulata de partea vatamata, este admisibila fara nicio problema in masura in care instanta va aprecia si va decide in consecinta. Ce vor agresorii, condamnati de altfel, nu se poate lua in seama!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza certificat medico-legal eugennico eugennico In luna ianuarie am fost victima unei agresiuni(am fost lovit pe la spate in cap de mai multe ori cu o \"bâta de baseball),si am fost internat 15zile la ... (vezi toată discuția)
Tentative de omor! sxplukasboy sxplukasboy Se considera tentativa de omor,daca persoana vatamata are capul spart in 2 locuri,arcada sparta,2 coaste rupta si splina rupta?Mai mentionez ca victima a fost ... (vezi toată discuția)