Buna seara! Lucrez intr-un hypermarket din bucuresti in functia de recetioner. De curand am aflat ca mi se restructureaza postul si va ramane doar colega mea la acel departament. Mie mi s-a spus ca va trebui sa ma transfer pe alt post in cadrul magazinului, insa eu nu sunt multumita cu ceea ce mi se ofera, adica o functie ierarhica inferioara (casiera sau lucrator comercial). In acest caz, ce ar trebui sa fac? Sefii ma tot preseaza sa imi dau demisia sau sa semnez transferul.... Sa cer informarea prin care postul meu e restructurat? Stiu ca eu nu ar trebui sa semnez niciun act, in acest caz mai am dreptul la cele 20 de zile lucratoare platite si acel salariu primit prin incetarea contractului de munca chiar daca mi s-au oferit acele posturi? Cum sa procedez? Va multumesc!
Daca postul se restructureaza nu puteti fi obligata sa acceptati un post inferior asa ca va trebui sa va inceteze contractul cu art.65(10 si sa va inscrieti la somaj sau sa va angajati intr-un post conform pregatirii dv. Demisia sau acordul partilor nu va da dreptul de a beneficia de somaj.