Sunt angajata cu 1/2 norma la o biblioteca comunala din anul 2002. - bibliotecar II.
Desi Legea Bibliotecii nr. 334/2002 prevede clar un post pe unitate la comune cu pana la 2500 locuitori, autoritatea locala de care apartin nici nu concepe intregirea normei.
Mentionez faptul ca Biblioteca judeteana-ca for metodologic al bibliotecilor publice de pe raza judetului- a trimis de nenumarate ori adrese la nivelul primariei, prin care solicita conducerii acesteia respectarea Legii 334/2002 prin intregirea normei la biblioteca.
De asemenea dl. director al Bibliotecii Judetene s-a deplasat personal in ianuarie 2010 la una din sedintele Consiliului Local, pentru a expune aceasta problema si a face apel dlor. consilieri pentru rezolvarea acestei probleme, cu mentiunea ca sunt singura bibliotecara din judet cu 1/2 norma.
Precizez ca si eu, personal, am depus cerere in fiecare an pentru a mi se rezolva aceasta problema, insa nu am primit nici un raspuns oficial (doar verbal: "o sa se rezolve").
In ultima perioada Dl. Director al Bibliotecii Judetene ma sfatuieste sa fac actiune in instanta, asigurandu-ma de tot sprijinul.
Intrebare: Ce sfat imi puteti da? Credeti ca justitia va fi de partea mea?
Va multumesc!
Faptul ca dvs ati facut cerere scrisa si ei pana acum nu v-au raspuns decat verbal, este o dovada a faptului ca stiu si ei ca nu exista un temei legal;) Mergeti in instanta, cu atat mai mult cu cat aveti sprijinul directorului, succes!