avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

dupa o casatorie care a durat 5 luni au aparut anumite probleme si am ajuns la divort....sotul meu a depus cererea de divort.ce se poate intampla daca nu ma prezint la proces?
Cel mai recent răspuns: elenamaria89 , utilizator 21:41, 4 Martie 2010
se jud in lipsa
In cazul in care nu va veti prezenta la proces,se va judeca in lipsa.
procesul se mai amana sau se ia definitiv hotararea? iar daca nu ma prezint ...exista riscul sa fiu sanctionata?
Avand in vedere ca nu va prezentati la proces pentru a va apara, instanta poate desface casatoria din culpa exclusiva a dvs.si in acelasi timp va poate obliga la cheltuielide judecata potrivit art.274 c.proc.civ.Daca procedura este legal indeplinita la primul termen de judecata, se propun probatoriile, urmand la urmatorul sa fie administrate.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
va multumesc pentru raspuns ,dar as vrea sa stiu cum sa procedez pt a mai amana procesul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fefe48 fefe48 buna ziua. in cazul unui proces de divort,in calitate de parat,prezenta este obligatorie? daca judecata se face in lipsa,cate termene se dau pana la ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partenerului marianachita marianachita buna ziua acum 2 luni am divortat la mediere sotul a refuzat sa se prezinte am avut si 2 infatisati la judecatorie unde nici acolo nu s-a prezentat mi-a ... (vezi toată discuția)
Proces de divorț, consecințe nedepunere întâmpinare Aaaaa11111 Aaaaa11111 Buna ziua, am primit acasa, comunicare adresa prin care sotul meu ma chemat in judecata pentru desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a mea.....si in ... (vezi toată discuția)