avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult

Buna seara,

Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit este citirea apometrelor din apartamentul meu ( apometrele sint montate de 2 ani si sunt in garantie, iar eu imi notez consumul lunar ) .

Luna trecuta am facut o contestatie la calculul cotelor de intretinere pe care am lasata-o la administratie dar nu am primit nici un raspuns scris . Verbal de fiecare daca cind intreb primesc acelasi raspuns pierderile se repartizeaza la toti locatarii . De exemplu luna trecuta la apa calda suma consumurilor citite 90 mc iar factura venita la plata 134 mc ( asta pentru o scara de bloc cu 32 apartamente din care un apartament este necontorizat iar in 3 apartamente nu sta nimeni ) .

Ce pot sa fac sa aflu adevarul pentru ca nu cred absolut deloc ca am putea avea pe scara o pierdere 44 mc de apa calda pe luna .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:43, 5 Martie 2010
Am mai uitat sa va dau o sursa:
- montarea unor consumatori de apa (masina de spalat sau chiar alimentarea wc-urilor) inainte de apometru.
Aceasta este o pierdere care e furt de-a binelea. Eu am descoperit cu totul intamplator o asemenea situatie, unde credeti?
La o persoana care avea CT si se alimenta la chiuveta de la bucatarie din coloana de AC comuna. Persoana era de conditie materiala foarte buna, nu se punea problema banilor in niciun fel, dar placerea de a "ciupi" din avutul celorlalti era prea mare ca sa reziste ispitei. Descoperirea - marea descoperire ! - am facut-o ca in mai toate asemenea situatii din intamplare, spargandu-se coloana de AC in dreptul apartamentului ei, iar instalatorul a descoperit facatura.

V-am povestit aceasta intamplare ca sa stiti ca atunci cand cineva e pus pe rele.....nu conteaza situatia materiala.
In plus de asta aceeasi persoana, in ideea ca nu se va face control la apometre niciodata, dadea consumul la AR cu cativa mc mai putin in fiecare luna si cu ocazia incidentului i-am citit si apometrele, descoperind un minus de 60 mc pe care evident i-am pus la plata.

Puteti sa va imaginati scandalul pe care l-a provocat si incercarea disperata de a-i manipula pe ceilalti proprietari de pe scara ca administratorul nu stie si ca are ceva cu ei etc..... Asemenea intamplari te marcheaza foarte puternic, ca administrator sau presedinte...si daca n-ai nervii tari te duci usor in spital......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)