avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

Daca cel care trebuie sa plateasca pensia alimentara nu are loc de munca,dupa cate luni de la neplata acesteia risca sa fie dat in judecata?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:21, 4 Martie 2010
Dupa prima luna de neplata.
Puteti sa-l chemati in judecata dupa doua luni de neplata a pensiei alimentare,dar daca nu are loc de munca nu o sa obtineti mare lucru,pt.ca instanta va lua in calcul faptul ca nu poate achita obligatia de plata neavand venituri.
Ori ce persoana trebuie sa aiba un venit minim pentru existanta,daca nu are atunci nimeni nu poate obliga pe acea persoana sa dea ceva.
Trebuie probata reaua-credinta.
In cazul unei persoane care nu are un loc de munca e clar ca nu e vorba de asa ceva, deci nu are temei nici o plangere penala pt abandon de familie.
Puteti sta linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri declarate eronat pt plata unei pensii alimentre mici ella2012 ella2012 buna, ca urmare a unei plangeri penale facuta la politie impotriva fostului sot pentru neplata pensie alimentare , acesta a dat declaratii eronate privind ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)
Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara casanova30bc casanova30bc Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit ... (vezi toată discuția)