avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu clauza

BUNA ZIUA,
VA ROG SA MA AJUTATI !
SUNT O PENSIONARA CARE A FACUT O GRESEALA FOARTE MARE BAZATA PE INCREDEREA ACORDATA PROPIULUI COPIL.I-AM FACUT FETEI MELE CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE A APARTAMENTULUI MEU DAR CU CALAUZA DE A MA INGRIJI PANA LA MOARTE. FATA MEA S-A PURTAT FOARTE FRUMOS CU MINE CA MAI TOTI AFLATI IN ACEIASI SITUATIE , CONVINGANDU-MA ASTFEL SA VINDEM APARTAMENTUL IAR BANII SA-I INVESTIM INTR-O VILA CE EA URMA SA O TERMINE. ACTELE PE VILA SUNT PE NUMELE EI SI AL SOTULUI IAR CLAUZA MEA DE A MA INGRIJI NEFIIND TRECUTA SI IN ACESTA.ACUM LA CEI 70 ANI AM AJUNS IN SITUATIA DE A FI DATA IN STRADA.AM RUGAMINTEA DE A-MI SPUNE DACA AM VREO POSIBILITATE DE A CASTIGA CEVA (ADICA SA STAU FORTAT LA EI IN CASA SAU SA OBTIN BANI DE LA EI PT A-MI CUMPARA O CAMARUTA) SI DE ASEMENEA CE CHELTUIELI PRESUPUNE O JUDECATA CU ACESTIA. INCA O DATA VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU AJUTOR.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 08:14, 5 Martie 2010
Stimata doamna, obligatia fiicei dvs. de a va intretine nu s-a stins, e ramane in continuare valabila, chiar daca s-a vandut bunul mai departe.
Cum ati ajuns sa fiti data afara?
Fiica e obligata in continuare la intretinerea dvs. Din acest punct de vedere puteti sa o dati in judecata, sa isi indeplineasca obligatiile. Nu poate sa va dea afara, trebuie sa aiba grija de dvs. pana la sfarsitul vietii dvs.
Din alt punct de vedere, contractul pe care l-ati facut cu ea nu poate fi revocat pe baza neindeplinirii obligatiei, doar puteti sa o faceti sa si-o indeplineasca asa cum v-ati inteles si cum a semnat.

:offtopic: Nu mai folositi litere mari.
mai inainte de orice, va trebuie un avocat care sa va ajute in aceasta problema..acesta trebuie sa notifice fata dvs pe obligatia de a face si daca nus e conformeaza in termenul stipulat in notificare sa o dea in judecata pe obligatia de intretinere.. sigur veti castiga..daca nu aveti bani sa platiti avocatul apelati la serviciul de asistenta judiciara gratuita.. multa bafta!
fara a vedea ce acte ati mai semnat dvs, nu imi ramane decat sa peresupun: obligatia fiicei nu s-a stins,dvs o puteti obliga sa isi respecte obligatia sau chai sa cereti rezolutionarea contractului de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. prescriptie? DanyD DanyD In anul 2009 am incheiat un contract de v-c cu o clauza de intretinere in favoarea vanzatorilor, incepand de la data autentificarii contractului , pe tot ... (vezi toată discuția)
Novatie obligatie de intretinere Raldinag Raldinag conform regulilor in materie, obligatia de intretinere asumata printr-un contract se poate ulterior nova. Partile contractului pot incheia un nou contract, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire a nepotilor de pe frati in lipsa sotiei si a copiilor auras pacuras auras pacuras ce document se poate face pe un apartament pentru a nu putea fi strica de catre mostenitori( nepotii de la frati )......eu am 6 ani de cand ingrijesc un batran ... (vezi toată discuția)