avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare restituita..
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare restituita..

Buna ziua.

Pe data de 28 Decembrie 2009 am fost la Trezorerie ( Popa Tatu) pentru calcularea taxei de poluare.
Cei de acolo au spus sa revin pe data de 31 la ora 11 ( nu mai devreme pentru ca exista riscul sa nu fie gata calculul).
Pe data de 31 la ora 11 eram acolo... am primit documentul din care a reiesit ca am de plata 1500 Ron .
Cu acel document am mers la caseria de langa..sa aflu ca ...programul lor este pana la ora 11 in ziua respectiva ( se facuse 11.05 ...femeia de la caserie apucase sa stinga calculatorul...era imposibil).
Am mers acasa..cautat nr de telefon de la Trezorerie Sect6...si am sunat la informatii.
Au spus ca daca tin neaparat sa inmatriculez masina in aceiasi zi pot face plata la posta. ( Ordin de plata cu datele dv la expeditor ....iar la destinatar.. Bugetul de stat , Iban xxxxxx , CUI tot CNP ul dvs.)
Cei de la posta au spus ca nu am completat bine...ca la destinatar trebuie sa trec CUI-ul Bugetului De Stat. Am sunat la Trezorerie...si am rugat pe Doamna de la informatii sa explice pas cu pas ce trebuie scris in ordinul de plata. Aceasta a confirmat Dnei. de la posta ca la CUI-ul destinatarului trebuie trecut tot CNP ul expeditorului.
Am trimis banii + taxe postale...si cu factura am ajuns in Pipera la inmatriculari.
Factura de la posta a fost acceptata si masina a fost inmatriculata.
In luna ianuarie am primit telefon de la Posta ....sa ma prezint la oficiul postal ca am de ridicat niste bani.
Am sunat la trezorerie si am cerut cu Directorul trez. sect.6 si am discutat cu dansul despre modalitatea de plata a taxei de poluare prin posta.
Intradevar..si dansul a confirmat ca la CUI-ul destinatarului trebuie trecut CNP ul meu.
Ok...mers la posta...si am ridicat banii trimisi cu mesajul... CUI DESTINATAR ERONAT.
Mentionez ca intre timp masina a fost vanduta.

Care sunt consecintele? ( Am copie dupa factura de la posta...am dovada ca am incercat sa efectuez plata conform spuselor celor de la Trez.)

Cel mai recent răspuns: tiandrei , utilizator 10:58, 5 Martie 2010
sa fiti sanatos.. fara nici un proces vi sa restituit taxa de poluare.. de ce va plangeti?
Pai.. imi este teama sa nu aiba de suferit cel ce a cumparat masina...
Am inteles ca in 2009 sau facut niste cercetari pentru masini inmatriculate ilegal..fara taxa de prima inmatriculare.
Nu consider incidentul meu sa fie catalogat la evaziune sau ceva de genul acesta.
Cred ca vina le apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa nouã - legislaþie - ordonanta de urgenta a guvernului nr. 7/2009 privind modificarea ordonantei de urgenta a guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule Big-brother.ro Big-brother.ro Buna, am o nelamurire privind felul in care se aplica ultima varianta a legii privind taxa auto. Concret, am o masina adusa in tara inainte de 15 decembrie ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto simojulean simojulean pot inmatricula o masina a carei taxe de poluare a fost platita de mine pe un alt nume decat al meu? (vezi toată discuția)
Factura taxa prima inmatriculare-foarte urgent!!! kendo kendo am achizitionat in leasing financiar un autoturism pe 13 iunie 2008 care a fost inmatriculat pe 28 iulie 2008. Cei de la leasing mi-au trimis o factura cu ... (vezi toată discuția)