Buna ziua sau dupa caz...
Scriu in legatura cu o problema pe care o am la domiciliul meu din Str. Doamna Ghica 18, sector 2, Buc. De mai multi ani eu impreuna cu alti locatari, avem mari probleme cu comportamentul unei persoane care nu este administratora dar care, nu inteleg cum, aduna banii de intretinere. Problema mea este ca aceasta persoana are un limbaj foarte urat, ma injura in permanenta in diverse situatii in care ma intalneste. Spre exemplu astazi, am parcat masina, si cum sunt o iubitoare de caini si aveam intamplator ceva de mancare pt ei, m-am oprit sa le dau. Eram in spatele blocului cand aceasta a inceput sa strige de la balconul ei, etajul 4, sa plec, sa ma duc dracu', m-a facut "javra ca si cainii" si multe alte injuraturi de acest gen.Problema este ca a a si aruncat pe masina mea si langa mine cu cartofi !!! acest comportament l-am observat si fata de alte persoane si as dori sa stiu carui organ competent as putea sa ma adresz, in afara de politie, (ei au spus ca nu pot face nimic), pt reclamarea acestor fapte?
adresa mea este andreea.iacob9@yahoo.com
daca are tabloul electric pe casa scarii ( la intrarea in imobil ), lasati-o fara bushon...periodic si la emisiuni importante (iarta-ma, din dragoste, tradati...schimb de mame..etc...)...si un bilet "binevoitor"...:))..se va linisti...
Sesizare scrisa la politie si cereti nr de inregistrare pe copie. Sunt obligati sa va dea. Inregistrati pe un mobil cu camera. Telefoane la politie. E bine daca mai e cineva de fatza. Notati-va orele la care ati sunat. Daca politia nu ia masuri, cereti lui Blaga sa le trimita intariri intrucat sunt depasiti de situatie.
buna ziua!ma numesc andra si locuiesc intr un bloc din brasov.
as avea ceva intrebari legate de ceea ce trebuie si nu trebuie sa faca seful de asociatie.mentionez ca asociatia de proprieteri este alcatuita numai din locatarii blocului in care locuiesc si seful de asoc e si administrator .
1.in fiecare luna toti cei care dac parte din comitetul asociatiei sunt scazuti de la intretinere pe motiv ca ei nu sunt remunerati si trebuie sa fie si ei cumva rasplatiti pt munca pe care o presteaza.in afara de o citire de apometre o data la 3 luni pe care o fac 3 dintre membrii comitetului prin rotatie,un mosulica ce taie iarba din fata blocului vara si femeia de servici care matura scarile(si e si ea din bloc),ceilalti nu fac mai nimic.mi se pare f mult..sa te deranjezi o data pe luna sa pui vreun carton pe bloc sau sa dai cu var o ora bordura din fata blocului si sa fii scazut intreaga luna de la intretinere.il plus..iarna nu mai e ce iarba sa fie taiata sau bordurile nu trebuie date cu var si totusi sunt scazuti de la intretinere(care o persoana e in jur de 150 lei).
2."seful" a pus afise peste tot pe scara cu "fumatul interzis" si "accesul cu animale pe scara blocului strict interzis" .cel cu fumatul..inteleg,e si lege.dar cel cu animalele...mi se pare nefiresc.pai omul cum sa isi bage cainele in casa?pe geam?e absurd!plus ca pune si cainele la intretinere.
3.toate persoanele strine care sunt vazute de mai mult de 5 ori intrinnd in scara blocului sunt trecute la intretinere.("lege " adoptata de adunarea generala)alta timpenie.daca vine aproape in fiecare zi o prietena la mine sa stea de vorba cu mine..o trece la intretinere ...pt ca calca (scuzati cacofonia)scarile si foloseste lumina de pe scara.(raspuns de om cu functie mare).
4.fondul de rulment,desi il platim,mai platim si alta suma in fiecare luna...care variaza de la 5-25 ron.pt ce?reparatii?pt asta nu e fondul de rulment?
5.cind se face citirea apometrelor o data la 2-3 luni(cand li se pune pata) si nu esti acasa intre orele respective...te pune pausal.eu locuiesc singura si merg la servici.cateodata se intimpla sa nu fiu acasa cind se citeste apa.ce fac?m a pus pausal.in alta luna..a citit cineva apa la mine....dar fara zecimalele de rigoare si seful a considerat ca nu e buna citirea si m a trecut pausal luna aceea.e corect?
6.ce conditii din pct de vedere al studiilor trebuie sa indeplineasca administratorul?
al nostru cred ca are profesionala.si de atestatul ala de la primarie semnat de 5 membrii ai consiliului..nici nu cred ca se pune pb sa aiba asa ceva.eu am auzit ca admin trebuie sa aiba macar studii medii(adica 12 clase) insa cel de aici...ma indoiesc.
7.aproape toate afisele care le pune la avizier contin amenintari.daca nu platiti nu stiu ce o sa se perceapa penalitati.daca lasati usa de la bloc deschisa(interfon)(cind se mai muta lumea) o sa suporte pers respectiva 50% din cheltuielile de reparatie a sist de inchidere/deschidere a usii.
cine nu depune in primele 5 zile ale lunii citirea apometrelor e trecut pausal. si asa mai departe.
sunt de acord sa facem totul pt a avea o scara cat mai curata si frumoasa,dar....seful asta e mai catolic decat papa.adica..el trebuie sa aplice legea in spiritul legii,nu litera legii.adica pt cei care nu sunt acasa cind citesc ei apometrele...sa faca o medie cu cat consuma pers respectiva si sa treaca media..si luna viitoare se regleaza.asa mi se pare cel mai corect.(de exemplu).
el cam face legea pe aici si nu e corect.
deci,in concluzie...face abuz in serviciu sau nu?
Se poate sa incalce legea tocmai pentru ca nu o cunoaste. E vorba de HG 400 din 2003. Pausalul nu trebuie sa fie un bau-bau deoarece diferentele sunt mici, avand in vedere ca el se calculeaza pe baza consumului mediu din ultima perioada. Chiar si daca nu s-ar proceda astfel, tot nu ar trebui sa fie prea mare, calcului trebuind sa tina cont de consumul unui apartament similar apometrizat (Ordinul 29N din 1993), valabil pentru cei fara apometre. Solicitati explicatii cu privire la modul de calcul al intretinerii (si a consumului de apa). Faceti aceasta in scris, in dublu exemplar si sa va dea numar de inregistrare pe copie. Daca nu va accepta scrisoarea, trimiteti prin posta, cu confirmare de primire. Daca nu va raspunde, sesizati compartimentul specializat din primarie, unde solicitati si date despre administrator. Aveti in vedere ca exista ceva legaturi suspecte intre astfel de "administratori" si serviciile din primarii caci altfel nu se explica atitudinea acestora fata de cei care-l platesc. Nu ar fi rau sa cereti si sa se verifice daca sumele incasate ajung la furnizorii de utilitati, spre a evita riscul unor fraude pe care adminii le fac in intelegere cu "baietii buni" de pe la furnizori. Daca nu primiti explicatii, sunteti indreptatita sa platiti numai sumele despre care aveti certitudinea ca sunt stabilite corect(art. 1110 Cod civil).