Va prezint cazul meu: am avut contract cu ADP in 2009 pe un loc de parcare de resedinta aferent blocului in care locuiesc. Am autoturism si am avut de cand locuiesc in acel bloc, de mai bine de 20 de ani.
Am adresa administratorului blocului prin care s-au distribuit locurile pe numere pe apartamente , fiind repartizat pe acelasi loc pe care l-am detinut in 2009.
Mentionez ca, de cand am autoturism, intre locatarii blocului s-au facut mai multe schimburi de locuri in functie de lungimea masinii, sau din alte considerente prin intelegere, deoarece spatiul este foarte mic si uneori impropriu de parcare , caci este o alee stramta prin care se face totusi circulatia in amble sensuri.
Anul acesta in perioada prevazuta de lege, acum cateva zile, m-am dus la ADP sa-mi prelungesc contractul pe 2010 si dl.sef mi--a interzis sa platesc locul de parcare pe motiv ca ö alta persoana din bloc doreste acel loc,dupoa cum spunea dansul acea persoanä este dusa si adusa de la serviciul detinut in alta parte de catre o masina de serviciu pe care o are in contract de comodat si care spune ca a avut acel loc in 2008 si care ar avea dereptul la acel loc.
A spus ca dansul distribuie locurile ca avizul presedintelui blocului este consultativ si nu am dreptul la acel loc si altele de acest gen.
Persona in cauza nu a avut masina de mai multi ani dar prin intelegerea administratiei blocului i s-a pastrat un loc de parcare , caci spunea ca trebuie sa-si cumpere masina etc. De-a lungul anilor si dansa a avut loc de parcare pe diferite pozitii dupa cum am arata mai sus, ulterior facandu-se diferite schimburi intre proprietari.
Stiu ca exista un Regulament pentru acest domeniu in cadrul HCGMB nr.124/2008 , dar ma incadrez in acele prevederi cumulate de la ARt.9 de la si am respectat conditiile de contract.
Cum sa procedez.in acest caz?
Tinand cont si de faptul ca termenul de reinnoire a contractelor este pana la 31 martie 2010.
Avand in vedere diferendele de opinie,incercati solutionarea amiabila la nivelul autoritatii,independent de justificarile fara relevanta din partea asociatiei ,care sunt strict consultative
Autoritatea concesioneaza spatiile de parcare pe principiul primul sosit ,primul platit,mai ales daca documentele sunt conform prevederi in vigoare
Tocmai autoritatea ADP este cea care face abuzul, pentru ca mi s-a interzis sa platesc continuarea contractului , asa cum prevede regulamentul din Hot.Cons.Gen. al Mun.Buc. (HCGMB) nr.124/2008 , completata in anul 2009 cu prevederi referitoare la leasing si comodat.
Contractul pe locul de parcare este in vigoare si nu se pune problema de primul venit ci de prelungirea contractului existent.
Autoritatea , prin abuz consideram, interzice continuarea contractului prin faptul ca interzice plata taxei pentru parcare.
Cum putem face o intelegere amiabila cu autoritatea, cand situatia de fata arata clar favorizarea de catre autoritate a unei persoane care nu detine nici o masina si nu are vreo firma la domiciliu ca sa aiba vreun contract de comodat pt.masina.
Desigur ca nu dorim un proces in cazul de fata de aceea doresc un sfat a unei abordari pe baza art. din modificarile din anul 2009, care sa arate dreptatea mea.
Cum suna aceste modificari din anul 2009 si care este actul normativ prin care s-au efectuat .
Am citit doar in articole din ziar despre ele.
Legea parcarilor
eu_1969
Am contract ptr. un loc de parcare. Am fost sa platesc ptr. anul 2015 si au spus ca trebuie sa fac ITP,dupa care pot plati.Pana in 2014, am avut ITP. Acum ... (vezi toată discuția)