Buna ziua! Avem un angajat din 17.11.2009 incadrat pe determinata de 3 luni si ca atare in 18.02.2010 i-a expirat contract munca , la cererea directorului general am prelungit inca o luna acel contract -pana in 19.03.2010, dar la semantura salariat am semnat eu , deoarece persoana este din alt judet! Aceasta persoana a avut ceva neintelegeri cu directorul din departamentul lui, vanzari si s-a decis sa se razbune in sensul ca nu recunoaste acel act aditional si ca va actiona in instanta firma pentru inscrierea in fals impotriva semanturii aplicata de o alta persoana la rubrica salariat!
Va rog sa imi spuneti ce e de facut in aceasta situatie, deoarece eu mi-am respectat atributiile de serviciu si termenul legal de depunere a actului de prelungire , daca il trimite-am pe posta si pana sosea expira contractul..si am vrut sa fac un bine...iar acum....!:(
Evident nu ati procedat corect chiar daca considerati ca ati vrut sa faceti un bine. Consider ca salariatul a acceptat tacit situatia prin faptul ca nu a sesizat la momentul initial, si-a continuat activitatea si a ridicat salariul in baza acelei semnaturi. Daca nu mai recunoaste ca si-a dat acceptul cred ca si el va trebui sa restituie salariile incasate necuvenit printr-un act ilegal. Este o opinie personala.
nu v-ati respectat atributiile intrucat cu certitudine in fisa postului dvs nu scrie ca trebuie sa semnati in locul altor colegi. actul aditional se face din timp util astfel incat acesta sa se poata intoarce la angajator semnat de angajat si sa poata fi inregistrat in termen; acestea erau atributiile dvs pe care se pare ca nu le-ati respectat; care sunt consecintele? fals material in acte oficiale si consecintele pt aceste gen de bine le veti suporta dvs singura.
Incalcarea obligatiilor ce va revin ,precizate in CIM si fisa postului
Consecintele ,restituire sume ,actionare in instanta,posibil sa va fie impuse dvs
Schimbare functie
alice29
Buna seara, am si eu cateva intrebari legat de schimabarea atributiilor de serviciu.
In urma cu 3 ani am fost angajata intr o institutie de stat pe un post ... (vezi toată discuția)