avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RECLAMATIE CENTRUL MEDICAL SANADOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RECLAMATIE CENTRUL MEDICAL SANADOR

buna ziua. indraznesc sa va deranjez cu o intrebare, intrucat situatia angajatilor devine insuportabila. La centrul medical Sanador se face abuz de putere, profitand de pe urma crizei si a faptului ca locurile de munca sunt limitate, mergand pe premisa ca -daca nu-ti convine, poti pleca-. in momentul angajarii ni s-au comunicat unele lucruri prevazute si in abonamentul pe care angajatii din call-center il detin, referindu-ma la facilitatile pe care le ai ca angajat. Acum, vazand ca unii au "profitat" prea mult de pe urma acestor facilitati, s-au gandit ca ar fi bine de acum incolo sa platim toate investigatiile pe care le efectuam(ma refer la cele care erau gratis si cele cu reducere). situatia este foarte tensionata mai ales ca nimeni nu dorsete sa faca nimic intrucat le este frica- directorii ocupa un loc important in cadrul societatii si banul decide in ziua de azi, nu dreptatea.
Problema este si mai acuta intrucat lucrurile s-au schimbat si mai mult. pentru a va face o idee cat mai clara, ma refer la situatia din call-center. Contractul pe care l-am semnat prevede 8 ore lucru/ 5 zile pe saptamana. Situatia reala este ca lucram 6 ore si jumatate pe zi, o data la 2 saptamani o zi de 10 ore si tot o data la 2 saptamani lucram sambata/ 6 ore si jumatate. Profitand de aceasta situatie, directoarea a decis ca nu mai avem voie sa mancam, de pauza de masa nici nu se pune problema, lucru inadmisibil intrucat desi pare ca programul de lucru este usor, telefoanele suna in continuu si uneori ajungi la toaleta la sfarsitul programului. IN noile conditii, angajatele trebuie sa indure durerile de stomac cauzate de lipsa hranei si uneori deshidratarea, intrucat s-a intamplat sa se termine apa si sa fim puse in fata faptului implinit.Este foarte solicitant pentru si efortul psihic este f mare. Va comunic ca in momentul angajarii aceste noi decizii nu existau- aveai voie sa mananci, te puteai duce la toaleta, chiar daca sefa se uita urat ca indraznesti sa iti satisfaci nevoile fiziologice. In aparenta, toate angajatele am ramas cu impresia ca se urmareste restrangerea fortata a numarului de angajati. o alta decizie este aceea ca la tura de 10 ore ai voie sa-ti iei 10 min de pauza- dar loc amenajat nu ai unde sa mananci- ni s-a indicat sa mergem intr-o bucatarie amenajata- de fapt acela este fumoar-ul celor care lucreaza la respectivul etaj, iar conditii pentru a-ti lua pauza de masa nu sunt. Argumentele lor sunt ca atata timp cat lucram 6 ore si jumatate, nu avem dreptul la pauza de masa, insa in conditiile de lucru( inghesuiala, birourile sunt atat de apropiate incat pacientii aud ce vorbesc celelalte colege, castile pe care le folosim sunt imputite si vechi si nu apartin fiecarei angajate in parte, mizerie pe jos si la toaleta- oricum fata de alte call-centuri nici nu exita comparatie), ar trebui sa existe mai mult respect pentru angajate. In plus, noi am semnat contractul pentru 8 ore de lucru, iar in conditiile actuale ne punem in pericol sanatatea. Ca sa nu mai mentionez ca femeia de servici, care oricum nu se spetea muncind, si-a rupt piciorul in luna decembrie, iar mirosul emanat de cosurile de gunoi din birou neridicate de mult timp devenise gretos. Mentalitatea care circula in aceasta clinica- unde sanatatea ar trebui sa fie pe primul loc, este sa ia banii pacinetilor si sa-si bata joc de angajati.
Intrucat situatia nu mai poate continua asa, astept un raspuns din partea dumneavoastra legat de masurile care pot fi luate pentru a ne remedia statutul. B-)Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:07, 6 Martie 2010
ati scris destul de mult,e...cred ca cel mai bine e sa consultati un avocat,sa-i prezentati sit.exact si pe larg si o sa va indrume ce si cum.Bafta!
1. Ar fi buna si o sesizare la ITM, si pe partea de relatii de munca si pe partea de protectia muncii.
2. In mod sigur se va face o verificare si vor fi luate masuri.
Se necesita sa faceti o sesizare catre biroul control SSM din cadrul ITM .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fumat la locul de munca pentru f.p. VladMirovici VladMirovici Cu ceva timp in urma discutam cu un amic o situatie reala, privind fumatul in cadrul institutiilor publice. Am gasit un topic pe acest site unde se mentiona ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa in prezent anirc anirc Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: in prezent angajatorul ma poate obliga sa iau pauza de masa socotita in afara celor 8 ore de lucru? Daca da, imi ... (vezi toată discuția)
Test evaluare la locul de munca lumifatu lumifatu zilele trecute seful direct mi-a inmanat trei foi A4 care contineau 22 de intrebari la care trebuia sa dau raspunsul corespunzator, avand ca timp de rezolvare, ... (vezi toată discuția)