avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ordinea recuperarii debitelor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ordinea recuperarii debitelor

Buna ziua,

In toate contractele de credit de la Banci apare urmatoarea prevedere:

“Ordinea de recuperare a debitelor
Orice sume încasate în temeiul contractelor încheiate de Bancă cu Clientul vor fi utilizate, dacă Banca nu decide altfel, pentru acoperirea datoriilor Clientului faţă de Bancă în următoarea ordine: (i) Cheltuieli de judecată şi de executare, (ii) Comisioane, taxe şi alte cheltuieli datorate Bancii, (iii) dobanzi penalizatoare, (iv) Dobânzi restante, (v) Credite/Împrumuturi restante, (vi) Dobânzi curente şi (vii) Credite /Împrumuturi curente. “

Ma intereseaza actul normativ care contine prevederile de mai sus.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:36, 6 Martie 2010
Conform art.969 C.civ., "contractul este legea partilor".:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare corecta de catre executor a datoriilor la banca eagle_free eagle_free Am citit un material (publicat in august 2012) pe net care spune ca: Astfel, conform noilor reglementari, nu se pot aplica dobanzi penalizatoare decat la ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)
Taxa arhiva electronica - credit de nevoi personale sebdea sebdea Buna ziua, Acum cinci ani am contractat un credit de nevoi personale. La incheierea contractului, banaca si-a luat toate comisioanele aferente, inclusiv ... (vezi toată discuția)