avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

A si B sunt frati.. Dupa moartea parintilor nici A, nici B nu au deschis succesiunea. Nu detin niciun titlu de proprietate de la parinti sau bunici. De 30 de ani A si B platesc cele taxe , ( pt casa si teren ). Cum procedam pentru a obtine un titlu de proprietate si care ar fi pasii.
Cel mai recent răspuns: delo , utilizator 12:49, 5 Martie 2010
Daca exista intelegere intre frati referitor la modalitatea de impartire masa succesorala,solutionare rapida prin notar
Daca nu exista consens,actiune in instanta
A si B , sa introduca actiune in constatarea dr de pr. avand la baza uzucapiune de peste 30 ani, facand jonctiune posesiilor cu antedecesorii lor, ( depinde de cat a stpanit fiecare, de cand sunt morti, etc.), si instanta ii va constata direct pe ei proprietari, dar mai sunt cateva condintii de indeplinit: posesia sa fie continua, utila, neintrerupta sub titlu de proprietar, etc. Sa consulte totusi un avocat, cu toate actele in fata.
degeaba mergeti la notar,in primul rand treb sa faceti act in instanta pt a obtine titlu de proprietate,.Va trebui sa va luati un avocat sa va ajute in instanta ca e destul de complicat.succes!
Daca nici parinti nici bunici nu au Titlul de Propietate asupra terenului sau nici un fel de acte pe el,atunci dumneavoastra sau cineva specializat trebuie cautat in arhiva (la Carte Funciara sau poate la primaria daca detine ceva informati despre acel teren) si vazut ce fel de acte vechi se gasesc pe acel teren,si daca cumva se vor gasi persoane care au fost rude indepartate cu dumneavoastra se poate face act de proprietate prin succesiune,daca nu doar prin instanta,in doua moduri se poate prin instanta ,prin expertiza extrajudiciara daca nu sunt litigi executata de un expert topograf sau de un expert judiciar care va fi ales de catre instanta daca exista litigi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parinteasca fara titlu de proprietate.bună ziua! nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul ... RobuSanda RobuSanda Bună ziua! Nu avem titlu de proprietate pe casă și terenul aferent , locuită în prezent de mama, care s-a căsătorit în 1956 cu tata( decedat în ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire pamant sep_emil sep_emil Buna ziua, Va rog daca cineva imi poate da informatia, referitor la un partaj de teren. Daca pamantul este al primariei, si acte sunt facute doar pe casa, ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii Grigoriu Ioana Grigoriu Ioana Buna ziua!Vreau sa dezbat mostenirea parintilor mei decedati in conditiile in care nici ei nu su fost titulari .Casa e a parintilor tatalui meu care a murit in ... (vezi toată discuția)