Fiica mea (17 ani în prezent) a fost agresată în luna mai 2008 de un individ, în lift, iar fapta a fost încadrată la - coruptie sexuală, art 202 c.p. . La sfârşitul lunii martie 2010 este chemata în instanţă ca parte vatamată.
În calitate de părinte vreau să o scutesc pe fiica mea de prezenţa la acest proces. ªi-a revenit cu greu d.p.d.v. psihic (a avut nevoie de consiliere psihologică) şi acum învaţă foarte bine. Mă tem că problemele de care abia a scăpat vor reveni.
Nu înţeleg de ce după aproape 2 ani de la producerea faptei începe procesul ?!
Am înţeles că nu se poate evita participarea părţii vătămate la proces, dar în calitate de minor poate fi reprezentat de un părinte şi de un avocat din oficiu ?
Constituirea de parte civila a partii vatamate intr-un proces penal se poate face doar pana la citirea actului de sesizare al instantei, ori in acest caz este in interesul dvs. ca minora sa se prezinte la primul teremen de judecata, tocmai ca aceasta sa se poata constiui parte vatamata, constituire in baza careia poate solicita despagubiri materiale dar si daune morale.Fiica dvs. nu poate fi reprezentata nici de dvs. nici de avocat in ceea ce priveste declaratia acesteia, pentru ca declaratie este personala si nu poate fi data prin intermediar sau mandant in cazul avocatului.Intr-adevar partea vatamata poate fi reprezentata in cadrul procesului de catre avocatul care ii reprezinta interesele.Sfatul meu este sa angajati avocat. Nu este un proces de lasat la intamplare, ce o iesi o iesi.Este in interesul absolut al fiicei dvs. mai ales ca se poate solicita audierea partii vatamate in sedinta secreta astfel ca nu sunt alte probleme de audienta ca in cazul unei audieri in sedinta publica, prezenta ei fiind necesar doar o singura data la declaratie.
Violența în familie
farcasc
Intr-un dosar in care partea vatamata este un minor in varsta de 5 ani, si parintii au fost decazuti din drepturile parintesti, noul reprezentant atribuit al ... (vezi toată discuția)