avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat mostenitor

sotul /sotia beneficiaza de mostenirea bunurilor provenite de la parintii sotiei/sotului decedate, dupa decesul acesteia/acestuia, sau numai copii decedatei/ului?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:05, 9 Martie 2010
daca mor intai parintii sotului si dupa aia sotul, da.. daca moare intai sotul si dupa aia parintii acestuia nu.. doar copii sotului, nepotii celor decedati au dreptul la mostenire
ati putea sa-mi indicati legea si articolul care prevede acest lucru?
E vorba de Codul civil si Legea 319/1944.
Dar, in principiu e vorba de compunerea masei succesorale, care inseamna totalitatea bunurilor pe care o avea defunctul la momentul deschiderii succesiunii ( data decesului).
Aceasta masa succesorala se compune din : 1/2 din bunurile comune din casnicie + bunurile proprii achizitionate inaintea casatoriei + bunurile proprii obtinute din donatii/mosteniri in tot cursul vietii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine mosteneste ? whiskey whiskey Fratele meu nu a avut copii, iar dupa decesul lui sotia acestuia a instrainat mai multe bunuri comune, de exemplu masina. Fratii decedatului nu au fost ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune kero kero Sotul supravietuitor este amenintat de fratii sotiei defuncte sa vanda garsoniera si sa le dea 1/2 din garsoniera proprietate comuna cu defuncta sotie. In ... (vezi toată discuția)