avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu bonus pentru nastere copil dat de unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu bonus pentru nastere copil dat de unitate

in cat timp de la depunerea cererii pentru acordarea salariului de baza pentru nastere copil conform contractului colectiv de munca pe ram sanitar este obligata unitatea sa il dea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 5 Martie 2010
Asta trebuie sa vedeti in CCM-ul aplicabil la nivel de ramura. In mod normal se acorda odata cu plata indemnizatiei pentru sarcina si lauzie, daca ati anuntat unitatea, si ati transmis certificatul de nastere. Trebuie sa depuneti si o cerere in acest sens la unitate.
Daca este institutie bugetara ar trebui sa va raspunda la solicitare in termen de 30 de zile de la data inregsitrarii cererii ... legea nu prevede niciun termen in care angajatorul este obligat sa va achite acest ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima la nastere vasea_13 vasea_13 Am un bebe. Primul. Eu sunt profesor iar sotia medic. Se mai da ceva pentrul primul nascut (de la locul de munca sau primarie)? (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatorului de a plati ajutorul de nastere adriana99 adriana99 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi, descriu mai jos situatia in care ma aflu, Lucrez intr-un spital in Bucuresti, iar in feb. 2008 am ... (vezi toată discuția)