avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzare primire preaviz concediere-solutii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzare primire preaviz concediere-solutii?

Buna ziua,

Am un salariat care a refuzat sa primeasca preavizul de concediere. I l-am trimis prin posta dar inca nu am primit confirmarea de primire.
Intrebari :
1. daca refuza primirea ce pot face ? care este urmatorul pas?
2. mai exista si alte modalitati de trimitere spre luare la cunostinta a respectivului document?
3. salariatul nu accepta sub nici o forma concedierea. Sta 8 h/zi la serviciu desi i-am spus ca poate sta numai 4. Daca va veni si dupa terminarea preavizului la serviciu ce ii putem face? Repet: nu accepta concedierea si este o persoana f dificila.
Daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie delicata rog un mic ajutor.
Toate cele bune,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 5 August 2015
Ok,multumesc!
Buna seara,
Urmeaza sa se faca o concediere individuala ca urmare a desfiintarii postului, iar salariatul a refuzat sa primeasca preavizul trimis prin curier.
In mod normal, preavizul(20 zile lucratoare) curge de la data luarii la cunostinta de catre salariat. Verbal salariatul a fost notificat, de aceea a si refuzat sa primeasca plicul stiind ce contine acesta. Cum pot eu sa fac dovada comunicarii daca acesta nu semneaza si nu ridica de la posta sau curier nimic?
Termenele sunt:
preaviz emis in 03.08.2015 pentru perioada 04.08-31.08, urmand ca in 31.08 sa se emita decizia de concediere care va avea efecte incepand cu 01.09. Asta daca salariatul nu refuza primirea documentelor de la curier (salariatul a refuzat sa-l primeasca in data de 04.08, probabil maine voi primi plicul inapoi cu mentiunea refuz de primire),
Toate aceste termene se decaleaza pana ce salariatul va semna ori preavizul ori o confirmare de primire a acestuia(pentru ca preavizul incepe sa curga de la data luarii la cunostinta)?
1. Intr-o speta a Curtii de Apel Brasov - Sectia litigii de munca si asigurari sociale, decizia civila nr. 842/M/2008 (www.jurisprudenta.org) s-a apreciat ca, intrucat acordarea dreptului de preaviz este un fapt juridic, poate fi dovedita cu orice mijloc de proba.

Din aceasta perspectiva, daca se poate face dovada cu orice mijloc de proba (inscrisuri, matori, interorgatoriu etc.) ca salariatul a refuzat primirea notificarii de preaviz, termenul de preaviz se calculeaza in raport cu data la care salariatul a refuzat primirea notificarii privind acordarea preavizului.
[ link extern ]

2. Puteti apela la un executor judecatoresc, daca nu va primi instiintarea de preaviz nici prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare decizie desfacere contract munca voicualinacosmina voicualinacosmina Unui salariat i-a fost intocmita decizia de concediere disciplinara. In momentul in care s-a dorit comunicarea acestei decizii in timpul serviciului salariatul ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare de primire a deciziei de desfintare a unui post de conducere conf. art.65(1). Elisa Seat Elisa Seat Buna ziua,. Ca urmare a hotarari AGA in cadrul firmei s-a decis desfintarea unui post de conducere conf. art.65(1).In urma acestei decizi s-a intocmit o ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face dovada comunicării deciziei de rechemare din concediul de odihna oanaportar oanaportar Buna seara ! Directorul institutiei noastre publice a emis o Decizie de rechemare din concediul de odihna al unui salariat. Decizia i s-a trimis prn posta, ... (vezi toată discuția)