Urmeaza ca pana in 10 martie administratorul judiciar sa depuna la tribunal lista cu creditori ,intre care ma numar si eu .Am 2 tipuri de facturi cu care sunt trecut la masa credala :facturi de marfa emise de mine si neachitate si facturi de avans emise de societatea respectiva pe care eu le-am achitat ,dar care au ramas ca avans (contul 419 sau 409 ),deci nu mi s-a mai returnat avansul.V-as ruga sa-mi spuneti :
1.Pot constitui provizioane pe toata suma care a fost facturata ca avans (achitata de mine) ?Daca ,Doamne fereste ! ,nu, v-as ruga sa-mi spuneti clar de ce nu!adica de ce acea plata nu ar fi considerata o cheltuiala .
2.Daca am creantele trecute in tabel la masa credala pe 10 martie ,iar pe 25 ianuarie 2010 am achitat cu titlu de impozit pe profit aferent anului 2009 doar ce am platit la septembrie(octombrie) 2009 pot constitui provizioanele retroactiv si pentru 2009?mentionez ca facturile care mi se datoreaza au fost emise in perioada 2008-2009.
Va multumesc frumos !
provizioanele se pot constitui in baza hotaririi judecatorului sindic de intrare in faliment a debitorului pe care o poti ridica de la arhiva tribunalului facind dovada ca esti parte in dosar.
daca sunteti creditor chirografar si dupa incheierea procesului de lichidare nu v-au fost distribuite sume din vinzarea bunurilor debitorului, in baza hotaririi judecatoresti ramasa definitiva puteti sa deduceti din aceste sume impozitul si TVA
bafta,
laur67