avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna-banii inapoi??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna-banii inapoi??

Buna ziua,
Sunt angajata la o firma de stat,( sindicat , contract colectiv de munca etc),si as fi avut conform contractului colectiv de munca dreptul la 30 zile concediu odihna.Mentionez ca anul acesta am stat in concediu medical timp de 2 luni si jumatate.Politica firmei impune ca ultima zi de concediu sa fie anterioara datei de 15 decembrie..asa ca m-am grabit sa-mi folosesc zilele,ca sa nu raman fara ele,...ca sa aflu acum ,ca exista un act aditional contractului colectiv de munca in care se specifica ca pe perioada concediilor medicale nu se calculeaza concediu de odihna si sunt invitata sa restitui banii pe 6 zile.Ce pot face,avand in vedera ca:
1.Acel act aditional n-a intrat niciodata in posesia mea asa ca nu aveam de unde sti ca nu mai am dreptul la 6 zile concediu
2.Pt concediul de odihna am depus cerere care mi-a fost aprobata de sefi(probabil nici ei nefiind la curent cu acel act aditional misterios)

Va rog ajutati-ma cu un sfat,ce pot face in acest caz...nu mi se pare normal sa platesc eu mai ales in conditiile in care am aprobare semnata pt acele zile
Multumesc
Daniela
Cel mai recent răspuns: lara_croft , utilizator 09:56, 14 Decembrie 2006
nu prea ai ce face.
Chiar si prin codul muncii se statuiaza ca CO se acorda pt. perioada efectiv lucrata.
sincer nu prea ai ce face pentru ca si in codul muncii se mentioneaza ca indemnizatia de concediu de odihna se acorda numai pentru perioada efectiv lucrata dar din pacate perioada in care tu ai fost in concediu medical este o perioada in care contractul de munca este suspendat.
Dar totusi,cei care au aprobat concediul nu au nici o responsabilitate??nu trebuiau sa verifice inainte?
Daca am aprobare scrisa de la ei,nu e echivalent cu faptul ca(daca nu altceva) mi s-a aprobat inca 6 zile de concediupe langa cele la care aveam dreptul?
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2006
daniela_serb, utilizator
necunoasterea legii nu se poate invoca drept scuza dar nici ei nu trebuia sa va induca in eroare, iar pt acest motiv puteti cere daune...insa dispozitile legale vor continua sa produca efecte, din nefericire pt dvs. :(
actul aditional despre care vorbeam a fost atasat la 1 iunie 2006,iar eu n-am fost anuntata de existenta lui...plus ca nu s-a publicat separat ci impreuna cu tot contractul colectiv de munca(care este un adevarat roman),intzeleg ca ar trebui ca in fiecare zi sa buchisesc contractul colectiv de muna sa vad daca nu s-a mai schimbat ceva?
Raman totusi la ideea responsabilitatii celor care mi-au aprobat concediul....care este sensul aprobarii unui concediu si la ce toata hartzogaria ,daca pana la urma un astfel de act nu prezinta nici o relevanta?.Eu nu m-am dus in concediu de la mine putere,ci mi s-a aprobat.Departamentul salarizare personal nu avea datoria sa se sesizeze in acest sens?Ca printre semnaturi este si cea de la planificare concedii.

Alte discuții în legătură

Durata concediu odihna conform cim sau ccm? andreea5048 andreea5048 Daca in contractul individual de munca este prevazut un numar de zile de concediu de odihna mai mare decat in contractul colectiv de munca, care este durata ... (vezi toată discuția)
Angajatorul (stat) poate reduce in mod unilateral numarul zilelor de concediu de odihna doar pentru unii dintre angajati ? kinga10 kinga10 Angajatorul \\"stat\\" a redus numarul zilelor de concediu de odihna pentru lucratorii de rand (sofer, fochist, menajera) cu mai mult de 10 zile..pentru cei ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna suplimentar - cu acordul partilor larisalaly larisalaly Buna ziua, Pentru a ramane in cadrul societatii, un angajat a cerut marire salariala si 9 zile de CO in plus/an. Fiind o modificare de comun acord presupun ... (vezi toată discuția)