avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna-banii inapoi??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna-banii inapoi??

Buna ziua,
Sunt angajata la o firma de stat,( sindicat , contract colectiv de munca etc),si as fi avut conform contractului colectiv de munca dreptul la 30 zile concediu odihna.Mentionez ca anul acesta am stat in concediu medical timp de 2 luni si jumatate.Politica firmei impune ca ultima zi de concediu sa fie anterioara datei de 15 decembrie..asa ca m-am grabit sa-mi folosesc zilele,ca sa nu raman fara ele,...ca sa aflu acum ,ca exista un act aditional contractului colectiv de munca in care se specifica ca pe perioada concediilor medicale nu se calculeaza concediu de odihna si sunt invitata sa restitui banii pe 6 zile.Ce pot face,avand in vedera ca:
1.Acel act aditional n-a intrat niciodata in posesia mea asa ca nu aveam de unde sti ca nu mai am dreptul la 6 zile concediu
2.Pt concediul de odihna am depus cerere care mi-a fost aprobata de sefi(probabil nici ei nefiind la curent cu acel act aditional misterios)

Va rog ajutati-ma cu un sfat,ce pot face in acest caz...nu mi se pare normal sa platesc eu mai ales in conditiile in care am aprobare semnata pt acele zile
Multumesc
Daniela
Cel mai recent răspuns: lara_croft , utilizator 09:56, 14 Decembrie 2006
Art. 17
(1)Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana care solicită angajarea ori, după caz, salariatul cu privire la clauzele generale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.
(2)Informarea prevăzută la alin. (1) va cuprinde, după caz, cel puţin următoarele elemente:
a)identitatea părţilor;
b)locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
c)sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;
d)atribuţiile postului;
e)riscurile specifice postului;
f)data de la care contractul urmează să îşi producă efectele;
g)în cazul unui contract de muncă pe durată determinată sau al unui contract de muncă temporară, durata acestora;
h)durata concediului de odihnă la care salariatul are dreptul;
i)condiţiile de acordare a preavizului de către părţile contractante şi durata acestuia;
j)salariul pe bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum şi periodicitatea plăţii salariului la care salariatul are dreptul;
k)durata normală a muncii, exprimată în ore/zi şi ore/săptămână;
l)indicarea contractului colectiv de muncă ce reglementează condiţiile de muncă ale salariatului;m)durata perioadei de probă.
(3)Elementele din informarea prevăzută la alin. (2) trebuie să se regăsească şi în conţinutul contractului individual de muncă.
(4)Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
(5)Cu privire la informaţiile furnizate salariatului, prealabil încheierii contractului individual de muncă, între părţi poate interveni un contract de confidenţialitate.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2006
lara_croft, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediu odihna conform cim sau ccm? andreea5048 andreea5048 Daca in contractul individual de munca este prevazut un numar de zile de concediu de odihna mai mare decat in contractul colectiv de munca, care este durata ... (vezi toată discuția)
Angajatorul (stat) poate reduce in mod unilateral numarul zilelor de concediu de odihna doar pentru unii dintre angajati ? kinga10 kinga10 Angajatorul \\"stat\\" a redus numarul zilelor de concediu de odihna pentru lucratorii de rand (sofer, fochist, menajera) cu mai mult de 10 zile..pentru cei ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna suplimentar - cu acordul partilor larisalaly larisalaly Buna ziua, Pentru a ramane in cadrul societatii, un angajat a cerut marire salariala si 9 zile de CO in plus/an. Fiind o modificare de comun acord presupun ... (vezi toată discuția)