avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tevi de incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tevi de incalzire

Buna.Spuneti-mi va rog in momentul cand se vor schimba tevile de incalzire de la subsol cei care au centrale si stau la etajul 4, au obligatia de a participa la plata schimbari tevilor de incalzire?astept raspuns multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
dodon3lu, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:48, 5 Martie 2010
nu.. ei numai sunt proprietarii acelor tevi si din acest motiv aceasta cheltuiala nu mai le este imputabila
@avocatPetre
Ei nu au renuntat in niciun fel la proprietatea asupra tevilor, dovada ca aceste tevi mai trec inca pe proprietatea lor si le mai incalzesc spatiul, plus ca nicaieri in lege sau in norme nu se spune ca cineva, cumva si candva este absolvit de plata unei cheltuieli care se imparte pe cota-parte-indiviza.
Si am sa va rog, in cazul in care nu am dreptate, sa-mi aratati un text de lege care ar absolvi acesti proprietari de la plata cheltuielilor pe cota-parte indiviza.
............................
Dar..... in cadrul asociatiei se poate conveni de catre toti proprietarii, daca cei cu CT pot fi scutiti sau pusi la o plata proportional mai mica decat ceilalti, daca existe argumente pentru aceasta optiune si in final sa se ia o hotarare la nivelul asociatiei, consemnata intr-un PV.
Altfel, convorbirile la gura sobei, n-au valoare si sunt oricand contestabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am debransat de la caldura, mi-am montat centrala termica si totusi platesc incalzire tomy22 tomy22 In urma debransarii am constatat ca trebuie sa achit 1/2 din consumul unui calorifer pentru 2 tevi cu un diametru nu mai mare de 2 cm ce trec prin ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli subsol (coloana de apă caldă) către cei care dețin centrala de apartament biancavirca biancavirca S-au efectuat reparatii la coloana de apa calda din subsolul blocului. Intrebarea este daca cei care detin centrala de apartament pe gaze se trec la plata ... (vezi toată discuția)
Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)