avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 parinti necasatoriti

buna ziua, in cazul in care mama si tata nu sunt casatoriti dar locuiesc impreuna de 25 de ani, tatal meu are drept la tot ce a cumparat mama? ca am auzit ca dupa 10 ani petrecuti impreuna se ia ca si cum ai fi casatoriti si ai drepturi egale la bunuri,proprietati etc,va rog ajutatima cu niste raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Alina Stroila , Avocat 17:29, 5 Martie 2010
Nu este asa, insa in afara bunurilor proprii, parintii dvs. este posibil sa fi achizitionat destule bunuri immpreuna, insa fiecare trebuie sa faca dovada aportului sau financiar la achizitionare. Teoretic, tot ceea ce s-a cumparat pe numele unuia dintre ei, este bunul propriu al aceluia,, doar in cazul casatoriei exista comunitate de bunuri unde opereaza prezumtia unor cote egale.
ati auzit bine dar informatia este eronata.. e vorba de comunitatea de bunuri pe care cei doi concubini le au impreuna urmare a traiului in comun si a relatiilor dintre ei materializate si prin copii rezultati..ei daca se despart trebuie sa -si ia fiecare partea asa cum se inteleg dar daca unul din ei moare, celalalt nu il mosteneste
in acest caz, fiecare parinte detine in patrimoniul său 2 categorii de bunuri, bunuri proprii si bunuri coachizite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea bunurilor dobandite inainte de casatorie catioara catioara Buna ziua, Sunt divortata si de curand am dobandit prin programul \\"prima casa\\" un apartament. De 2 ani am un prieten, pare o persoana serioasa insa avand ... (vezi toată discuția)
Concubinaj HDanHD HDanHD Buna ziua, in cazul in care cei doi parinti nu se mai inteleg si traiesc prin concubinaj de 25 de ani,si unul din parinti (care este si proprietarul ... (vezi toată discuția)
Despre relatia de concubinaj virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu daca o relatie de concubinaj este recunoscuta legala,protejata in vreun fel si daca la decesul unuia dintre parteneri cel ramas in ... (vezi toată discuția)