avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

Se poate intrerupe concediu prenatal,si sa se ia concediu medical,iar apoi sa continuee cu concediu prenatal?
Cel mai recent răspuns: OMHR , Consultant resurse umane 18:08, 5 Martie 2010
costel2010 a scris:

Se poate intrerupe concediu prenatal,si sa se ia concediu medical,iar apoi sa continuee cu concediu prenatal?

Cred ca doctorul stie mai bine...
Potrivit articolul 119 din legea 19 / 2000, concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.
In situatia in care reveniti la munca, concediul prenatal se poate intrerupe, dupa nastere putand sa va luati concediu pentru lauzie. Daca intrerupeti concediul prenatal si il inlocuiti cu concediu medical( banuiesc ca va intereseaza indemnizatie de 100% ) este posibil ca unitatea sa solicite verificarea concediului medical acordat.
Ca sa aduceti medical cu 100% e mai complicat,decat daca va aflati in unul din cazurileaccident de munca/accident in timpul deplasarii la/de la locul de munca boala profesiona (asta in cazul in care aveti si internare )sau se mai acorda 100% boala infectocontagioasa din grupa A,urgenta medico-chirurgicala,tuberculoza,neoplazii,sida.Nu cred ca este cazul .Un medical cu boala obisnuita este platit cu 75% pe cand cel pt sarcina si lauzie este platit cu 85%.
Totusi cred ca ar mai trebuie sa ne dati niste detalii si sa ne explicati exact ce intentii aveti pentru a va putea ajuta mai concret

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cristi1446 cristi1446 Care este procentul cu care se plateste un concediu medical in urma unei interventii chirurgicale(apenticita)?Care este perioada la care se aplica procentul? (vezi toată discuția)
Concediu medical- insarcinata monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua. In ultimele 6 saptamani am fost in concediu medical, sunt insarcinata si as dori sa stiu cat concediu medical am voie sa iau fara a trece pe risc ... (vezi toată discuția)
Sarcina, concediu de risc maternal, concediu prenatal, ccc iulian.i iulian.i Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii: Sotia mea este insarcinata, data probabila a nasterii 23 feb 2013.Acum este in concediu de risc, luat pt ... (vezi toată discuția)