avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca data evenimentului este trecuta eronat pe PV, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca data evenimentului este trecuta eronat pe PV, respectiv anul 2015, am sanse sa obtin anulare PV?

Astazi 05.03.2010, un echipaj al politiei rutiere din Falticeni, jud. Suceava, mi/a intocmit PV pentru depasire in zona unde depasirea era interzisa, si m/a sanctionat cu 'ridicarea permisului pe o perioada de 30 zile' Ulterior am observat, dupa ce am refuzat sa imi recunosc vina, ca in PV era stipulat " evenimentul s/a produs la data de 05.03.2015... " Credeti ca aceasta data eronata, este un motiv suficient pentru contestarea si anularea Procesului verbal, in instanta? Inca ceva, daca evenimentul s/a produs in Falticeni, jud. Suceava, dar eu locuiesc in jud. Neamt, e musai sa depun contestatia la Judecatoria Falticeni sau ma pot adresa Judecatoriei Neamt?
Va multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă aţi semnat de luare la cunoştiinţă, aveţi PV-ul în buzunar, faceţi plângere la judecătorie, şi vedeţi că poate PV-ul mai are şi alte dude. Apoi luaţi certificat de grefă şi recuperaţi-vă permisul.
Studiaţi OG 2/2002 în amănunt şi poate vă faceţi o idee despre cum să vă construiţi apărarea. Trebuie să ţineţi cont şi de faptul că poate instanţa de judecată va aprecia data greşită ca o simplă eroare materială şi atunci... pv-*ul va rămâne deoarece art 16 şi 17 stipulează clar că LIPSA datei duce la anularea PV.
Însă trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare şi cu nervi de oţel.
ªi o ultimă informaţie... NU puteţi să depuneţi contestaţia decât acolo unde s-a întâmplat fapta, adică la Fălticeni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
eugen68octavian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala claudiaaydogan claudiaaydogan Problema consta in urmatoarele : mi-a fost retinut permisul duminica pt depasire in zona de actiune a indicatorului depasire interzisa....de fapt, nu este ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie - depasire viteza legala anamariacelik anamariacelik circulam dinspre Reghim spre Dorohoi,iar la intrarea in Toplita am fost oprit de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei legale.Mi s-a comunicat ca am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)