Astazi 05.03.2010, un echipaj al politiei rutiere din Falticeni, jud. Suceava, mi/a intocmit PV pentru depasire in zona unde depasirea era interzisa, si m/a sanctionat cu 'ridicarea permisului pe o perioada de 30 zile' Ulterior am observat, dupa ce am refuzat sa imi recunosc vina, ca in PV era stipulat " evenimentul s/a produs la data de 05.03.2015... " Credeti ca aceasta data eronata, este un motiv suficient pentru contestarea si anularea Procesului verbal, in instanta? Inca ceva, daca evenimentul s/a produs in Falticeni, jud. Suceava, dar eu locuiesc in jud. Neamt, e musai sa depun contestatia la Judecatoria Falticeni sau ma pot adresa Judecatoriei Neamt?
Va multumesc mult!
Dacă aţi semnat de luare la cunoştiinţă, aveţi PV-ul în buzunar, faceţi plângere la judecătorie, şi vedeţi că poate PV-ul mai are şi alte dude. Apoi luaţi certificat de grefă şi recuperaţi-vă permisul.
Studiaţi OG 2/2002 în amănunt şi poate vă faceţi o idee despre cum să vă construiţi apărarea. Trebuie să ţineţi cont şi de faptul că poate instanţa de judecată va aprecia data greşită ca o simplă eroare materială şi atunci... pv-*ul va rămâne deoarece art 16 şi 17 stipulează clar că LIPSA datei duce la anularea PV.
Însă trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare şi cu nervi de oţel.
ªi o ultimă informaţie... NU puteţi să depuneţi contestaţia decât acolo unde s-a întâmplat fapta, adică la Fălticeni.