avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vreau impozit forfetar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vreau impozit forfetar

Sunt stundent si sunt PFA de vreo 6 luni si sunt in sistem real. Intrebarea mea: cum pot sa schimb pe norma de venit? Care sunt conditiile?
Cel mai recent răspuns: carmolau , utilizator 21:11, 5 Martie 2010
Accesaţi linkul următor. Aici puteţi găsi exact normele de venit valabile pentru localitatea Dvs., şi dacă vă regăsiţi activitatea, atunci puteţi opta pentru această formă de impozitare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
klaremete, utilizator
Daca ati optat pentru impunerea veniturilor in sistem real, trebuie sa mentineti acest sitem pe o perioada de doi ani fiscali, doar apoi puteti opta pentru norma de venit prin depunerea unei adrese la organul fiscal comeptent pana in data de 31 ianuarie (dupa incheierea celor 2 ani fiscali).
art. 51 alin 2 din Codul fiscal: "Opţiunea de a determina venitul net pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă este obligatorie pentru contribuabil pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi şi se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă dacă nu se depune o cerere de renunţare de către contribuabil."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare impozitare pfa avas avas Buna seara Daca ma inregistrez ca PFA platitor de impozit in sistem real , mai pot schimba impozitarea pentru norma de venit?Si invers. Multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare impozitare pfa avas avas Buna ziua, Sunt PFA pe norma de venit din august 2009.Vreau sa trec la impozitare in sistem real.Am 2 intrebari: 1. daca este posibil , ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Trecere de la norma de venit la venit real ionel12 ionel12 Buna ziua, am PFA cu norma de venit infiintat in ianuarie 2010 , doar ca eu pana in acest moment nu am realizat nici jumatate din norma de venit si nici nu ... (vezi toată discuția)